Chirilă, după a treia victorie la rând la „Vocea României“: „Dacă aş fi arogant aş spune că este o rutină“. De ce crede că Teodora Buciu a meritat să câştige VIDEO
0Tudor Chirilă (42 de ani) a oferit o serie de declaraţii pentru „Adevărul“, imediat după terminarea finalei show-ului „Vocea României“, arătând ce muncă s-a depus pentru succesul Teodorei Buciu, dar şi cum crede că va arăta viitorul tinerei artiste.
Teodora Buciu este câştigătoarea celui de-al şaselea sezon al show-ului Vocea României, titlu obţinut datorită voturilor telespectatorilor, pe care i-a convins cu cele trei momente din finală că merită râvnitul trofeu şi premiul în valoare de 100.000 de euro. Astfel, Tudor Chirilă reuşeşte pentru a treia oară la rând să iasă învingător, artistul câştigând alături de concurenţii săi fiecare ediţie de când a fost cooptat în juriul Vocea României. Mai multe despre finala „Vocea României“, aici.
Teodora Baciu este elevă a Liceului Tonitza din Bucureşti, studiază pianul de la vârsta de 4 ani, cântă la chitară şi urmează cursuri de actorie, unul dintre marile sale visuri fiind să studieze la Londra unde exista una dintre cele mai bune şcoli de musical din lume.
Teodora Buciu a oferit şi ea câteva declaraţii la cald după finala „Vocea României“, pe care le puţeţi vedea aici.
De ce este Teodora Buciu un adevărat artist
„Adevărul“: Cum se simte să câştigi „Vocea României“ încă o dată?
Tudor Chirilă: Dacă aş fi arogant aş spune că este o rutină, dar nu este o rutină, a fost cel mai greu sezon pentru mine. În primul rând pentru că m-am ataşat emoţional foarte tare de aceşti ultimi doi concurenţi, Robert şi Teodora, şi mie nu îmi place să mă ataşez emoţional decât de oameni foarte apropiaţi. Probabil că ei mi-au devenit apropiaţi şi de-aia m-am ataşat de ei. Dacă ar fi pierdut aş fi suferit organic, fizic cumva.
Consider că publicul de acasă, cel care votează, nu trebuie subestimat. Cred că dacă vrei să faci orice în viaţă, dacă vrei să faci orice fel de antreprenoriat, şi să antrenezi la «Vocea României» e un fel de antreprenoriat, trebuie să te ocupi personal şi să te implici. Am învăţat asta de la unul din cei mai mari antreprenori ai lumii, care se numeşte Steve Jobs, şi care stătea să caute printre 2.000 de nuanţe de bej culoarea potrivită pentru ultimul model de laptop pe care îl lansa. Cred că e vorba de a fi acolo şi de a te implica, de a-ţi asuma nişte decizii, şi de a înţelege, de a petrece timp cu concurenţii tăi ca să înţelegi ce pot cânta. Este foarte important să înţelegi ce pot cânta atât fizic, vocal, cât şi psihic. Cu Teodora a fost cu atât mai greu cu cât la 17 ani, fără experienţă de viaţă, a cântat nişte cântece de tip «Bang, bang», de la Nancy Sinatra, Radiohead, cu «Creep», toate cu poveşti pe care experienţa ei de viaţă prea mică nu avea cum să i le furnizeze. Cu Teodora a fost mereu un workshop de actorie.
Am repetat foarte puţin «Cry baby», dar am vorbit patru ore despre ce înseamnă «Cry baby», Janis Joplin, cine e Janis Joplin, ce înseamnă umilinţa, cât de nasol sau de dramatic e să te umileşti în iubire. Pe mine nu mă mai interesau calităţile ei vocale în finală. Un secret e că prima dată, de când antrenez la «Vocea României», un concurent m-a convins să îi dau o piesă, deşi nu am vrut. Am vrut să merg pe o variantă mult mai safe (n.r. - sigură). Teodora putea să cânte «Life on Mars», de la David Bowie, absolut senzaţional, la fel şi «A Man I Loved», de la Barbara Streisand, ea a cântat 40 de piese înainte ca noi să alegem piesele astea. Acum cinci, şase zile, când alegeam piese, a început să cânte «Cry baby» şi ne-am oprit cu toţii şi i-am zis: «E un cântec pe care nu îl ştii, ai cântat un refren şi o strofă. Ai curajul să ţi-l asumi?». «Te rog, te rog, dă-mi cântecul că nu mai pot!». I-am zis «Nu ai cum să cânţi cântecul ăsta în patru zile, nu ai cum». Şi ea a spus «Îl cânt! Te rog, te implor!», ca un copil răsfăţat ce îi cerea tatălui să o ducă din nou la Disneyland. Asta a fost frica mea în seara asta pentru că mi-aş fi reproşat că am dat cântecul safe, cu care să câştige foarte simplu, dar dacă ea a vrut să rişte i-am pus o întrebare: «Eşti pregătită să pierzi finala cu Cry baby?». Iar ea a zis «Da, sunt pregătită să pierd finala!». M-am uitat în ochii Carinei, managerul meu, şi în ochii doamnei Duţescu, terapeuta noastră de voce, şi nu am mai avut nimic de spus. Dacă ea îşi asumă că pierde finala doar pentru că vrea să cânte un cântec mi se pare un artist.
Viitorul Teodorei Buciu cu Tudor Chirilă la manşă
Teodora are doar 17 ani. Cum o să o ajuţi de-acum încolo?
Aş vrea să o ajut în foarte multe feluri, dar, deocamdată, o las să se bucure de nebunia asta. Am avut câteva discuţii despre ce ar vrea să facă. Ea vrea să fie şi actriţă, şi actriţă de musical, să aibă şi trupă. Categoric că trebuie să continue într-o carieră muzicală, dar ea poate să fie şi o actriţă foarte bună. Îmbinarea perfectă pentru ea e actriţă de musical. În România genul acesta nu are prea multă susţinere şi poate că noi toţi ar trebui să ne gândim la asta, e păcat. În felul în care mai pot o să o ajut să-şi îndeplinească visul. Primul pas i l-am oferit, mi l-am oferit şi mie. E gratificant să mai iei o dată «Vocea României». E, cumva, o recunoaştere a efortului pe care l-am depus. Pe de altă parte, ştii cum e, tu degeaba depui efort dacă e să nu iasă. Ar fi putut să aibă o zi proastă, ar fi putut să nu se recupereze din răguşeala de ieri, care a fost psihică, absolut convins sunt de chestia asta. Acum, la final, nu mai avea nimic. Mintea noastră ne e cel mai mare duşman, e foarte interesant cum noi vorbim despre noi la persoana a treia. Dar, la 17 ani să te mobilizezi aşa cred că şi ăsta e un argument pentru care ea a meritat «Vocea României»“
Vocea Romaniei 2016 - FINALA: Teodora Buciu - Cry Baby pe vocearomaniei.protv.ro