Teodora Buciu este câştigătoarea Vocea României, iar Tudor Chirilă a înscris a treia victorie consecutivă. Doi concurenţi au avut probleme cu vocea VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teodora Buciu este câştigătoarea Vocea României, marcând cea de-a treia victorie consecutivă a lui Tudor Chirilă în show-ul de la Pro TV.

Teodora Buciu, în vârstă de 17 ani, este câştigătoarea celui de-al şaselea sezon al show-ului Vocea României, titlu obţinut datorită voturilor telespectatorilor, pe care i-a convins cu cele trei momente din finală că merită râvnitul trofeu şi premiul în valoare de 100.000 de euro. Astfel, Tudor Chirilă reuşeşte pentru a treia oară la rând să iasă învingător, artistul câştigând alături de concurenţii săi fiecare ediţie de când a fost cooptat în juriul Vocea României. 

Teodora Baciu este elevă a Liceului Tonitza din Bucureşti, studiază pianul de la vârsta de 4 ani, cântă la chitară şi urmează cursuri de actorie, unul dintre marile sale visuri fiind să studieze la Londra unde exista una dintre cele mai bune şcoli de musical din lume.

Locul secund i-a revenit lui Alex Muşat (21 de ani), din echipa lui Smiley, podiumul fiind completat de Robert Botezan, al doilea concurent din echipa lui Tudor Chirilă, iar reprezentanta lui Marius Moga, Ioana Ignat, s-a clasat pe ultimul loc.


Vocea Romaniei 2016 - FINALA: Teodora Buciu este castigatoarea sezonului 6 pe vocearomaniei.protv.ro  

Din păcate, doi dinte finalişti - Ioana Ignat şi Robert Botezan - s-au confruntat cu probleme de sănătate care le-a afectat vocea, lucru care a putut fi sesizat. Cu toate acestea, ambii au fost profesionişti şi au reuşit să-şi ducă la bun sfârşit toate cele trei momente, deşi au avut piese dificil de interpretat. 

Unul dintre momentele inedite din finala Vocea României a fost oferit de Smiley şi concurentul său, Alex Muşat, care au ales să interpreteze un cântec compus chiar din ei, prin ale cărui versuri au încercat să-i convingă pe telespectatori că „anul ăsta Vocea e blues“, dar l-au şi atacat subtil pe Tudor Chirilă. 

Smiley a fost extrem de dezamăgit că nici anul acesta concurentul său nu a reuşit să cucerească trofeul Vocea României​, exprimându-şi regretul printr-o grimasă, surprinsă de camere la scurt timp după anunţarea numelui câştigătorului. 

Vă prezentăm în continuare cele mai importante momente din finala Vocea României

Oficial, finala Vocea României a fost deschisă de Teodora Buciu, din echipa lui Tudor Chirilă. Tânăra în vârstă de 17 ani a impresionat cu interpretarea piesei „Cry Baby“, din repertoriul regretatei Janis Joplin.

„Ştiu cântecul foarte bine, dar m-am speriat prima dată de ţignalul cu care ai început. O demonstraţie de forţă, suntem în finală şi nu am de gând să spun nimic rău despre nimeni“, a precizat Marius Moga. 

„Mă bucur că am prins un loc în faţă în seara asta, nu am decât toată aprecierea şi toată dragostea pentru toţi concurenţii, pentru publicul minunat, pentru telespectatori şi pentru colegii mei. Felicitări Teodora, mă bucur că ai ajuns până în finală şi e păcat ca tu să nu continui în această industrie, pentru că ai o voce senzaţională“, a declarat şi Smiley. 

„Teodora, ne-ai arătat şi latura hipi a ta şi cred că energia, pasiunea şi bucuria cu care cânţi ne-au convins încă o dată că eşti talentată“, i-a transmis Loredana

„Nicio femeie nu trebuie să fie umilită şi cu atât mai puţin nicio femeie nu trebuie să se umilească din iubire, după părerea mea. Iubirea trebuie să fie o stare de bine şi când nu mai e bine, ar trebui să ne oprim. Janis Joplin a fost o femeie foarte tristă, aceasta nu este o piesă, ci un monolog. Janis Joplin a suferit foarte tare din cauza unui bărbat, căruia i-a iertat toate aventurile şi l-a chemat mereu înapoi, doar pentru a-şi culca capul în poala ei. Teodora e încă foarte tânără şi nu a trecut prin aşa ceva, dar a înţeles foarte bine această poveste. Îţi mulţumesc pentru vocea ta extraordinară, pentru diversitatea pe care ai arătat-o. A fost o onoare să învăţ de la tine“, a declarat Tudor Chirilă. 


Vocea Romaniei 2016 - FINALA: Teodora Buciu - Cry Baby pe vocearomaniei.protv.ro

Marius Moga a cântat alături de eleva sa, Ioana Ignat, melodia „With a Litlle Help For My Friendsׅ“, de la legendara trupă The Beatles. 

„A fost un moment foarte frumos, a fost un moment foarte interesant construit şi foarte frumos aranjat. Foarte multă muncă se vede în spatele lui“, a fost de părere Tudor Chirilă.

„A fost foarte bine, a avut o energie foarte mişto momentul vostru, eu m-am bucurat şi am cântat alături de voi“, a mărturisit şi Smiley.

„Foarte tare v-aţi dezlănţuit, foarte bine v-aţi potrivit, totul s-a legat foarte bine, şi cântecul a fost foarte bine ales“, a comentat şi Loredana. 

„Sunt mândru de Ioana, de munca pe care o depune. O apreciez mai ales pentru că preferă să fie puternică, nu-i place să şi arate slăbiciunile“, a spus şi Marius Moga, făcând referire la faptul că Ioana Ignat a avut probleme cu vocea din cauza răcelii.


Vocea Romaniei 2016 - FINALA: Ioana Ignat cu Marius Moga - With A Little Help From My Friends pe vocearomaniei.protv.ro   

Robert Botezan, al doilea concurent al lui Tudor Chirilă ajuns în finala Vocea României, a cântat în duet cu Ligia Hojda, fostă concurentă a show-ului, piesa „Hallelujah“, a lui Leonard Cohen, care a murit în luna noiembrie la vârsta de 82 de ani. 


Vocea Romaniei 2016 - FINALA: Robert Botezan cu Ligia Hojda - Hallelujah pe vocearomaniei.protv.ro

La rândul lui, Alex Muşat, din echipa lui Smiley, a cântat alături de Feli piesa „Human“, a lui Rag’n’Bone Man. 


Vocea Romaniei 2016 - FINALA: Alexandru Musat cu Feli - Human pe vocearomaniei.protv.ro

Teodora Buciu şi Tudor Chirilă au interpretat împreună „Zmeul“, din repertoriul trupei Vama Veche. 

„Nu există relaţie reuşită fără ceartă“, a spus tânăra făcând referire la micile dispute avute cu antrenorul ei. „Mie mi se pare că nu sunt foarte exigent, mi se pare că trebuie să fii cu un pas înaintea ta, să fii foarte determinat şi să munceşti“, a fost replica lui Chirilă.

„A fost o completare şi muzicală, şi teatrală, mi-a plăcut, a fost stilul Chirilă, dar ai venit şi tu cu prezenţa ta. Bravo!“, a comentat Moga. 

„Şi sensibilitate, şi joc actoricesc, frumos, i-ai dat un twist piesei originale“, a spus Smiley.

„Un moment poetic, romantic, cred că ai trecut prin nişte stări interesante. Da, a fost o călătorie frumoasă“, a declarat Loredana. 

„Eu cred că valoarea acestui cântec a crescut astăzi cu participarea Teodorei. Teodora e un artist foarte matur, seara asta e OK şi mişto pentru că pot să cânt cu aceşti doi copii“, a adăugat Chirilă. 


Vocea Romaniei 2016 - FINALA: Teodora Buciu cu Tudor Chirila - Zmeul pe vocearomaniei.protv.ro

Ioana Ignat a mizat pe „My Heart Will Go On, a cântăreţei Celine Dion, însă vocea i-a fost vizibil afectată, iar la sfârşit, după comentariile membrilor juriului, nu şi-a mai putut stăpâni lacrimile.  

„Nu am plâns niciodată la «Titanic», dar piesa asta mi-a plăcut întotdeauna şi cred că i-ai făcut cinste“, i-a spus Smiley. 

„Ştiu că nu eşti în cea mai bună stare, însă te felicit pentru că ai reuşit să duci la capăt acest cântec foarte dificil“, a încurajat-o Loredana. 

Chirilă a descris momentul drept „interesant“, în timp ce Marius Moga şi-a îmbrăţişat eleva şi a mărturisit că a fost foarte emoţionat şi îngrijorat în timpul interpretării ei. 


Vocea Romaniei 2016 - FINALA: Ioana Ignat - My Heart Will Go On pe vocearomaniei.protv.ro

Alături de Tudor Chirilă, Robert Botezan a cântat celebra „Vara asta am să mă-ndrăgostesc“.


Vocea Romaniei 2016 - FINALA: Robert Botezan cu Tudor Chirila - Vara Asta pe vocearomaniei.protv.ro

Pentru momentul solo, Alex Muşat a prezentat într-o manieră proprie clasica „I Still Got The Blues (For You)“, a lui Gary Moore. 

„Mă bucur că ai cântat bine şi pe partea de acute, ţi-a ieşit foarte bine, eşti talentat şi chitara e talentată în mâinile tale“, l-a felicitat Marius Moga.

„Simplu, sincer, fără artificii“, a punctat şi Loredana, în timp ce Chirilă a completat: „Eşti un chitarist excepţional, pentru un artist şi un profesionist ai un ton de chitară cum puţine am auzit în ţara asta, eşti un interpret extraordinar, vocea ta a sunat foarte bine în combinaţia asta.“

Smiley a ţinut să sublinieze: „Sunt profund recunoscător că am ocazia să-ţi fiu antrenor şi că sunt contemporan cu tine. Am avut ocazia să cunosc un muzician adevărat, un om cum rar întâlneşti în viaţă şi asta la doar 21 de ani şi mi-ar plăcea ca oamenii de acasă să-şi dea seama că avem în faţă un artist unic, care a ajuns în finală cântând ceea ce îi place, fără să facă rabat. Eu m-am străduit să te fac popular şi sper să fi reuşit să-i conving pe oameni că meriţi să fii Vocea României“ 


Vocea Romaniei 2016 - FINALA: Alexandru Musat - Still Got The Blues pe vocearomaniei.protv.ro

Teodora Buciu şi Tiberiu Albu, câştigătorul sezonului trecut al show-ului de la Pro TV, au interpretat în duet „Who Wants To Live Forever“


Vocea Romaniei 2016 - FINALA: Teodora Buciu si Tiberiu Albu - Who Wants To Live Forever pe vocearomaniei.protv.ro

Iar Irina Ignat l-a avut alături pe maestrul Grigore Leşe, alături de care a interpretat melodia „Mama, inima mi-i arsă“.


Vocea Romaniei 2016 - FINALA: Ioana Ignat cu Grigore Lese - Mama, inima mi-i arsa pe vocearomaniei.protv.ro

Robert Botezan a făcut o alegere surprinzătoare – „I Will Always Love You“, de la Whitney Houston.

„Ai trasnformat piesa asta, ai făcut-o rock, altfel decât o ştim cu toţii, eşti un artist. Să fii artist îneamnă să duci momentul până la capăt, să transmiţi o emoţie indiferent de condiţii“, a fost mesajul lui Marius Moga. 

Totuşi, Smiley nu s-a declarat la fel de impresionat, limitându-se la a preciza că a fost o alegere interesantă: „A fost puţin ciudată interepretarea asta, nu am înţeles nimic.“

„Foarte curajoasă alegerea acestei piese, e prima oară când o aud cântată de un bărbat şi ăsta e un plus. Atunci când suntem bolnavi, ceea ce ne rămâne nouă este tehnica, aici cred că ai fi avut nevoie de puţin mai mult, dar ai cântat-o în stilul tău“, a precizat şi Loredana.

Tudor Chirilă a refuzat să comenteze reacţia lui Smiley şi a subliniat că nu vrea să caute scuze, recunoscând că Robert este răguşit, fapt ce i-a afectat interpretarea. „Problema care se ridică este: a transmis sau nu? Iar asta e o chestie pe care noi, membrii juriului, o judecăm subiectiv, dar există un public acasă, iar Botezan mi s-a părut un fel de aparat de electroliză de emoţie în acest show, iar lumea a simţit lucrul acesta. Ne-am propus să riscăm şi am făcut-o şi să ne bucurăm de cântat. Tu eşti cu siguranţă un viitor artist, nimeni deocamdată nu e atât de artist până nu confirmă în viaţă, mai departe. Te felicit pentru nebunia cu care ai ales să termini acest cântec, o soluţie absolut creativă pe care eu o aplaud“, a explicat Chirilă. 


Vocea Romaniei 2016 - FINALA: Robert Botezan - I Will Always Love You pe vocearomaniei.protv.ro   

Finala Vocea României a fost încheiată de duetul Smiley-Alex Muşat, care a surprins cu o compoziţie proprie, presărată cu ironii şi glumiţe la adresa membrilor juriului, dar şi cu îndemnuri directe prin care telespectatorii erau îndemnaţi să voteze, lucru ce i-a atras critici subtile lui Smiley. 

„Chiar dacă îmi place bluesul, m-aş simţi uşor ciudat să cer voturi de pe scenă pentru“, s-a limitat în a comenta Chirilă.

„Ce a fost fairplayul şi ce a rămas, măcar v-aţi făcut campanie electorală...muzicală“, a aruncat şi Moga o înţepătură. 

În schimb, Loredanei i-a plăcut: „Mi s-a părut genial momentul, autoironie, aţi avut umor, a fost ceva inedit şi până la urmă ca să câştigi trebuie să te foloseşti de orice, foarte tare.“

Smiley a explicat alegerea: „Eu ma zis că o să fac tot ce mi stă în putere pentru ca Alex să câştige. Ne-am permis să facem o glumă la Vocea României în spiritul bluesului, am făcut-o din plăcere şi vreau să o trataţi ca atare. Dacă aţi perceput-o ca pe o campanie, foarte bine, votaţi-l pe Alex Muşcat şi dacă nu aţi perceput-o aşa şi doar v-a plăcut, foarte bine, votaţi-l pe Alex Muşat.“


Vocea Romaniei 2016 - FINALA: Alexandru Musat cu Smiley - Hoochie Coochie Man pe vocearomaniei.protv.ro

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite