Trupa Tvorchi va reprezenta Ucraina la concursul Eurovision din 2023. Locație inedită pentru selecția melodiei câștigătoare

0
Publicat:

Ucrainenii au ales trupa care va reprezenta țara la concursul Eurovision Song Contest 2023. Selectia a avut loc într-un loc inedit la Kiev.

Tvorchi FOTO EPA
Tvorchi FOTO EPA

Emisiunea de selectare a piesei care va reprezenta Ucraina la Eurovision a avut loc într-un adăpost antibombă din Kiev. O stație de metrou a fost transformată într-un studio TV de unde show-ul a fost transmis în direct.

Heart of Steel este piesa cu care formația Tvorchi va merge la competiția de anul viitor ce va avea loc la Liverpool. 

În timpul reprezentației, dansatorii celor de la Tvorchi purtau măști de gaz în timp ce pe ecrane apăreau semne de avertizare nucleară în timpul unor versuri precum: „Nu vă fie frică să spuneţi ceea ce credeţi, potrivit news.ro

Membrul trupei Tvorchi, Antrei Huțuliak a declarat că vor încerca să facă totul pentru a oferi țării sale demnitate. El a mai spus că nu se aștepta să câștige și le mulțumește tuturor celor care i-au susținut. 

„Nu credeam că vom câştiga, dar vrem să le mulţumim tuturor celor care ne-au susţinut, care ne ascultă muzica şi care luptă în prima linie”, a spus Huțuliak. 

Ediția din 2022 a Eurovision a fost câștigată de Kalush Orchestra din Ucraina. Deși în mod normal țara câștigătoare organizează următoarea ediție, de data aceasta s-a făcut o excepție din cauza războiului. Liverpool a fost desemnat orașul gazdă al competiției, în numele Ucrainei. 

Trupa Tvorchi speră să repete succesul celor de la Kalush Orchestra. De-a lungul istoriei Ucraina a câștigat de 3 ori la Eurovision, fiind una din cele mai de succes țări din această competiție. 

Așadar, Tvorchi este prima trupă care confirmă participarea la Eurovision 2023. Toate țările participante au timp până la finalul lunii martie să confirme artiștii care vor lua parte la competiția de cântec europeană. 

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite