LIVE VIDEO Ion Marin şi London Symphony Orchestra, în direct pe adevarul.ro, de la ora 20.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această seară, de la ora 20.00, pe scena Sălii Mari a Palatului vor urca dirijorul Ion Marin şi London Symphony Orchestra, cu un program care cuprinde lucrări de Brahms şi Mahler. Concertul va fi transmis integral, în direct pe adevarul.ro.

O personalitate cu adevărat fascinantă de de scena muzicală a lumii, Ion Marin este unul dintre puţinii dirijori care a ajuns să deţină o repuaţie internaţionala in atât în opera cât şi în domeniul simfonic.

Născut în România, maestrul Ion Marin a studiat compoziţia, pianul şi arta dirijorală la Academia de Muzica George Enescu şi la Mozarteum în Salzburg. Educaţia sa include, de asemenea, studii în filozofie şi istoria religiilor. Primul său post de conducere a fost de director muzical al Filarmonicii Transilvania, la vârsta de 21 de ani.

În 1986 a plecat din Romania, în acea vreme sub regim communist, şi şi-a început o viaţă nouă şi o carieră muzicală în Austria, unde a primit şi cetăţenie din partea autorităţilor austriece. Şi-a început activităţile în timpul mandatului maestrului Claudiu Abbado (1987-1991) şi mai apoi a devenit dirijor resident al Operei de Stat din Viena. acest timp, Ion Marin a dirijat un repertoriu variat de opera, colaborând cu solişti de renume precum Luciano Pavarotti, Agnes Baltsa, Jose Carreras, Gundula Janowitz, Herman Prey, Nicolai Ghiaurov, Edita Gruberova, Giuseppe Taddei şi Mirella Freni.

Reputaţia lui în aria simfonică l-a plasat ca dirijor la aproape toate dintre cele mai mari orchestre europene, inclusiv Berliner Philharmoniker, Leipzig Gewandhaus, London Symphony, Staatskapelle Desden, Bayerischer Rundfunk, Philharmonia London, Orchestra della Santa Cecilia, Orchestre National de France, St Petersburg Philharmonic, Budapest Festival Orchestra, Czech Philharmonic, precum şi multe altele din întreaga lume. El apare în mod regulat în Japonia, unde conduce Simfonia NHK şi Tokyo Metropolitan Symphony Orchestra.

image

Născut la Chambéry în 1976, Renaud Capuçon (foto sus) şi-a început studiile la Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris la vârsta de 14 ani, câştigând numeroase premii în timpul celor cinci ani petrecuţi acolo. După aceea, Capuçon s-a mutat la Berlin pentru a studia cu Thomas Brandis şi Isaac Stern şi i s-a decernat premiul Academiei de Arte Berlin.

În 1997, Capuçon a fost invitat de Claudio Abbado să devină concertmaistru al Gustav Mahler Jugendorchester, post pe care l-a deţinut timp de trei veri, lucrând cu dirijori precum Pierre Boulez, Seiji Ozawa, Daniel Barenboim, Franz Welser-Moest şi însuşi Abbado.

image

Recunoscut drept unul dintre cei mai valoroşi violocelişti ai generaţiei sale, „o nouă stea pe firmamentul violoncelului” (Gramophone), Gautier Capuçon (foto sus) a fost numit „cel mai talentat nou artist” după ce a câştigat competiţia franceză Victoires de la Musique (2001).

Născut în Chambéry, Franţa, în 1981, Gautier Capuçon avea patru ani şi jumătate când a început să studieze violoncelul la Şcoala Naţională de Muzică din Chambéry. A studiat apoi la Paris, la Conservatorul Naţional Superior (cu Philippe Muller şi Annie Cochet-Zakine) şi la Viena, cu Heinrich Schiff.

A cântat cu Orchestra de Tineret a Uniunii Europene şi cu Gustav Mahler Jugendorchester. Recent a cântat alături de Orchestra din Philadephia, sub bagheta lui Charles Dutoit, National Symphony Orchestra din Washington, D.C. (Leonard Slatkin), Filarmonica Radio Franceză (Myung-Whun Chung), Orchestre de Paris (Paavo Järvi), cât şi alături de Filarmonica din Dresda. În august 2008, Capuçon a colaborat cu fratele său, Renaud, dar şi cu Martha Argerich şi Gustavo Dudamel, la Festivalul din Salzburg, interpretând Triplul Concert al lui Beethoven, care a fost înregistrat live pe DVD.

LONDON SYMPHONY ORCHESTRA

Mari orchestre ale lumii

Sala Mare a Palatului

Ora 20.00

Dirijor: ION MARIN

Solişti:

RENAUD CAPUÇON – vioară

GAUTIER CAPUÇON – violoncel

Program:

Brahms – Dublul concert pentru vioară, violoncel şi orchestră în la minor op.102

Mahler – Simfonia nr.5 în do diez minor

Showbiz



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite