Steven Spielberg a câştigat premiul pentru regie, la Globurile de Aur

0
Publicat:

Cineastul american Steven Spielberg a câştigat marţi seară, în cadrul celei de-a 80-a ediţii a Globurilor de Aur, premiul pentru regie cu filmul "The Fabelmans", potrivit contului de Twitter al acestor distincţii decernate de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (HFPA).

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

La această categorie au concurat cineaştii James Cameron ("Avatar: The Way of Water"), Daniel Kwan şi Daniel Scheinert ("Everything Everywhere All at Once"), Baz Luhrmann ("Elvis"), Martin McDonagh ("The Banshees of Inisherin"), Steven Spielberg ("The Fabelmans").

Acesta este cel de-al treilea Glob de Aur pentru regie câştigat de Steven Spielberg din 20 de nominalizări. "The Fabelmans", un film cu profunde note autobiografice, spune povestea unui adolescent din Arizona care aspiră să devină cineast.

În 2022, Globul de Aur pentru regie a fost câştigat de cineasta neozeelandeză Jane Campion cu filmul "The Power of the Dog".

Cea de-a 80-a gală de decernare a Globurilor de Aur are loc la ora transmiterii acestor informaţii şi se desfăşoară la hotelul Beverly Hilton din Los Angeles. Evenimentul este prezentat de actorul de comedie Jerrod Carmichael.

Decernate pentru prima dată în 1944, Globurile de Aur recompensează cele mai bune interpretări şi producţii din industria cinematografică şi de televiziune, grupate în 25 de categorii.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite