Mihai Călin, la Adevărul Live: „«America, venim!» este o comedie bazată pe fapte reale, care a căpătat o înflorire ficţională“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul Mihai Călin a venit miercuri în studioul Adevărul Live, unde a povestit, alături de jurnalistul Florin Ghioca, despre cea mai spumoasă comedie din această toamnă, „America, venim!“.

Filmul de debut al regizorului Răzvan Săvescu, „America, venim!“, s-a turnat atât în România, cât şi în Statele Unite ale Americii, şi urmează să intre în cinematografele româneşti la sfârşitul acestei săptămâni.

Cele mai importande declaraţii:

Cea mai spumosă comedie a toamnei, „America, venim!“ a fost  proiectată in avanpremieră în Piaţa Mare din Cluj, la TIFF, a povestit Mihai Călin, la Adevărul Live. Lungmetrajul  poate fi descris drept  un soi de entertainment nu foarte prezent pe marile ecrane din România.

„Este o comedie bazată pe fapte reale, care a căpătat o înflorire ficţională. De-a lungul anilor, aceste întămplări reale au fost turneele anumitor trupe de teatru româneşti“, a explicat actorul.

„Suntem tot timpul cu zâmbetul pe bune sau cel puţin aşa eram. Mulţi din provincie spun că în Bucureşti e haos, trafic, agitaţie, lumea este agresivă, şi este, într-adevăr. Toate acestea vin din traiul de zi cu zi, oamenii sunt supăraţi, agitaţi. Tocmai din acest motiv cred ca filmul «America, venim!» a picat la ţanc“, este de părere Mihai Călin.

Cu un trailer în stil hollywoodian, „America, venim!“ a fost filmat parţial în Statele Unite ale Americii, unde „era multă oboseală, iar diferenţa de fus orar nici nu se mai punea la socoteală“. „America este un loc foarte agitat, cosmopolit, plin de mirosuri care mai de care, inclusiv de gunoi“, a mai spus Mihai Călin.

Filmul de debut al regizorului Răzvan Săvescu este o comedie de situaţie şi prezintă povestea unei trupe de actori rebeli, din Târgovişte, care pleacă la New York pentru a juca o piesă de teatru de-a lui Caragiale. Dar lucrurile nu merg conform planurilor, iar directorul piesei - personaj interpretat de Mihai Călin - este „omul serios şi responsabil“, care are parte de o mulţime de suprize: trebuie să înlocuiască un actor, iar trupa sa decide ca, pentru câţiva bani în plus, să înceapă colaborarea cu un impresar local, tot român şi stabilit în SUA. 

„Dacă actorul nu se simte bine la filmare, nu are ce să-i transmită publicului“, a spus Mihai Călin despre experinţa filmelor dedicate marilor ecrane. Cât despre teatru, actorul susţine că nu invită niciodată pe nimeni la o piesă de-a sa dacă nu este sigur de reuşită.

Din 22 octombrie, Mihai Călin vă invită la piesa de la teatru „Furtuna“ de William Shakespeare. Până atunci, nu uitaţi de cea mai spumoasă comedie a toamnei, „America, venim!“

Actorul Mihai Călin, în studioul Adevărul Live FOTO David Munteanu

image
FilmePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite