UE recomandă ca vaccinul anti-COVID-19 produs de Novavax să cuprindă un avertisment cu privire la efectele secundare cardiace

UE recomandă ca vaccinul anti-COVID-19 produs de Novavax să cuprindă un avertisment cu privire la efectele secundare cardiace

Foto: Shutterstock (Arhivă)

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a recomandat, miercuri, ca vaccinul anti-COVID-19 produs de Novavax să cuprindă un avertisment cu privire la două afecţiuni inflamatorii cardiace, pe baza unui număr mic de cazuri raportate, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Ştiri pe aceeaşi temă

EMA a menţionat că miocardita şi pericardită ar trebui să fie incluse ca noi efecte secundare în informaţiile cu privire la vaccinul Nuxaxovid. 
 
De asemenea, agenţia a cerut ca producătorul american de medicamente să acorde informaţii suplimentare asupra riscului producerii acestor efecte secundare. 
 
Agenţia Europeană pentru Medicamente a descoperit, în urmă cu o lună, reacţii alergice severe ca posibile efecte secundare ale acestui vaccin. 
 
Novavax a sperat că cei care nu au dorit să utilizeze vaccinurile Pfizer şi Moderna, care au la baza tehnologia ARN Mesager, vor prefera produsul său fiindcă are la bază o tehnologie folosită timp de decenii pentru combaterea bolilor, printre care se numără şi hepatita B şi gripa. 
 
Totuşi, doar aproximativ 250.000 de doze de Nuvaxovid au fost administrate în Europa până în prezent de la lansarea vaccinului, care a avut loc în luna decembrie, conform Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările