SUA testează primul vaccin împotriva Covid-19, pentru copii sub 12 ani

SUA testează primul vaccin împotriva Covid-19, pentru copii sub 12 ani

Companiile mari farmaceutice sunt angajate în căutarea unui ser care să imunizeze împotriva SARS-CoV-2

Compania farmaceutică Pfizer a anunţat că va începe să testeze un vaccin împotriva noului coronavirus ţintit pe copii până în 12 ani. În SUA, peste jumătate de milion de copii s-au infectat până acum cu SARS-CoV-2.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentanţii companiei spun că serul va fi administrat în douză doze şi conţine componente genetice virale, care vor creşte imunitatea pacientului în faţa virusului, potrivit Digi24. 
 
Testele se vor defăşura la spitalul de copii din Cincinnati a declarat doctorul Robert Frenck, directorul departamentului de cercetare al instituţiei sanitare. 
 
”Suntem de părere că este nevoie de un vaccin care se adresează şi copiilor şi adolescenţilor, dacă vrem să ţinem sub control răspândirea virusului. Chiar dacă nu este mare, trebuie să ţinem cont şi de rata de deces în rândul copiilor. Copiii pot dezvolta complicaţii serioase şi, din păcate, e foarte greu să ne dăm seama de ce apar. Cea mai gravă formă de complicaţie post COVID-19 este sindromul inflamator multisistem”, a explicat acesta. 
 
„Cred că nu ştim cu precizie numărul copiilor”, a spus el. "În general părinţii care au un copil mic acasă şi acestuia îi curge nasul sau tuşeşte nu-l vor duce imediat la medic. Cel mai probabil vor crede că e vorba de o răceală. Şi de cele mai multe ori, nu este o răceală, ci este coronavirus”,a mai spus directorul. 
Potrivit reprezentanţilor companiei, 38.000 de voluntari s-au înscris în acest studiu, din care 31.000 au primit şi a doua doză de ser. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările