Ceaiuri care «dizolvă» chisturile ovariene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tratamentul  cu plante nu are  reacţii adverse  dacă este urmat  conform sfaturilor  specialistului
Tratamentul cu plante nu are reacţii adverse dacă este urmat conform sfaturilor specialistului

Pentru chisturile ovariene, tratamentul naturist este unul destul de complex şi de lungă durată, dar eficienţa lui este garantată de specialişti.

Terapia cu infuzii, pulberi sau macerate din plante medicinale precum lucerna, brânca-ursului, salvia, năpraznicul, mugurii de zmeură, rostopasca şi creţişoara se face sub supravegherea specialistului. Acesta stabileşte modul de administrare şi durata tratamentului, în funcţie de remediul folosit.

Lucerna previne hemoragiile

Un gram de lucernă conţine între 20.000 şi 40.000 U.I. de vitamina K. Aceasta ajută la dizolvarea cheagurilor de sânge, previne hemoragiile şi, de aceea, lucerna este recomandată în tratarea chisturilor ovariene. În plus, această plantă conţine zinc, seleniu şi cupru, minerale care lipsesc din organismul femei-lor cu chisturi ovariene sau cu fibroame uterine.

Brânca-ursului ajută la regenerarea celulelor

În asociere cu alte plante antitumorale (năpraznic, brusture, vâsc), infuzia de brânca-ursului este benefică în tratamentul chisturilor ovariene şi în regenerarea celulelor organismului. Rezultate foarte bune se obţin prin administrarea infuziei combinate, care se prepară dintr-un amestec de două linguriţe de plantă şi de seminţe.

Acestea se macerează în 100 ml de apă rece şi se lasă de seara până dimineaţa. Apoi se filtrează şi, peste plantele care s-au macerat, se adaugă 150 ml de apă clocotită. După 15 minute, se amestecă cele două preparate. Zilnic se consumă câte o cană din această infuzie combinată, cu 15 minute înaintea fiecărei mese principale.

Salvia reface echilibrul hormonal

Valoarea terapeutică a salviei se datorează elementelor sale componente, printre care se numără uleiuri volatile, tanin, răşină, vitaminele B1 şi C, azotatul de potasiu şi substanţe asemănătoare hormonilor estrogeni. Infuzia de salvie aduce numeroase beneficii organismului: întăreşte sistemul imunitar, combate transpiraţia abundentă şi contribuie la menţinerea echilibrului endocrin. De asemenea, datorită proprietăţilor antiseptice, tratamentul cu infuzie de salvie (câte două căni pe zi) combate infecţiile din organism.

Năpraznicul stimuleză fertilitatea

De mai bine de 100 de ani, năpraznicul este leac pentru infertilitate atât la femei, cât şi la bărbaţi. Planta s-a dovedit eficientă în tratarea chisturilor ovariene. De obicei, curele cu ceai de năpraznic se ţin cel puţin trei luni. Leacul se prepară în diverse moduri, specifice fiecărei boli. În general, infuzia se prepară din patru linguriţe de plantă uscată la o cană cu apă clocotită. Se infuzează 10 minute şi se bea neîndulcit şi fără lămâie.

Specialistul nostru

Dr. Ruxandra Constantina medic de familie competenţă în apifitoterapie reflexoterapeut

Pentru „dizolvarea" chisturilor ovariene se folosesc o serie de plante cu principii active importante: Este vorba despre:

1. plantele cu un conţinut crescut de fitoprogesteron, precum zmeurul, yam şi vitex agnus castus

2. plantele cu acţiune reglatoare asupra aparatului genital feminin, foarte eficiente pentru această afecţiune: creţişoara, coada-şoricelului, gălbenelele, urzica moartă albă şi batranis

3. plantele antiinflamatoare pelvine: năpraznicul, urzica vie, sânzienele, traista-ciobanului, cimbrişorul şi mugurii de plop. Toate acestea se folosesc sub formă de ceaiuri, de tincturi şi de pulbere fină. Se mai pot folosi: gemoderivatul din mlădiţe de zmeur (câte 50 de picături de două ori pe zi), supozitoarele cu răşină de brad şi de propolis-carpicon, câte unul pe zi, şi băile de şezut cu infuzii de coada-calului şi de coada-şoricelului (câte 20-30 de minute seara, la culcare).

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite