Gravidele care fac mişcare nasc mai uşor

Gravidele care fac mişcare nasc mai uşor

Bebeluşii născuţi prin cezariană nu beneficiază de anumiţi anticorpi necesari mia târziu în viaţă FOTO Daily Mail

Un studiu recent arată că femeile însărcinate care fac exerciţii fizice regulate au un risc mai mic de a naşte copii supraponderali şi, deci, de a necesita cezariană, care se poate asocia cu infecţii şi cu alte complicaţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

O plimbare prin parc de trei ori pe săptămână scade până la jumătate riscul de a naşte un copil cu o greutate peste medie, aceasta fiind una dintre principalele cauze ale operaţiei de urgenţă în cazul femeilor însărcinate.

La studiu au participat 510 femei sedentare, care făceau exerciţii fizice mai puţin de 20 de minute pe săptămână, cărora li s-a oferit un program regulat de exerciţii.

În urma programului, riscurile de a naşte un copil care cântăreşte peste 4 kilograme au scăzut până la 58 la sută, potrivit British Journal of Sports Medicine.

Diabetul gestaţional este o tulburare prin care trec femeile care erau sănătoase înainte de a rămâne gravide şi care dezvoltă o intoleranţă la glucoză în timpul sarcinii.

Doctorul Jonathan Ruiz, de la Universitatea Granada din Spania, a declarat, citat de publicaţia „Daily Mail”: „Descoperirile arată că trebuie să încurajăm exerciţiile fizice supravegheate în timpul sarcinii, pentru a combate efectele negative a diabetului gestant melitus”.

Studii anterioare relevă faptul că bebeluşii născuţi prin cezariană nu beneficiază de anumiţi anticorpi, care le sunt necesari mai târziu în viaţă, pentru a nu dezvolta numeroase afecţiuni.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările