Traian Băsescu: Ioan Rus şi subalternul său trebuie să ştie cazul Năstase - politicianul a luat 2 ani, funcţionarul 7

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a făcut vineri prima declaraţie de presă după decizia de joi a Curţii Constituţionale de a amâna verdictul privind referendumul organizat pe 29 iulie.

UPDATE 14.30. Traian Băsescu face declaraţii de presă de la sediul său de campanie. 

Toate cifrele date publicităţii până acum sunt diversiuni atât ale Guvernului cât şi ale lacheilor minciunii, fie ei jurnalişti sau ce-or fi, pentru că singura autoritate îndrituită să comunice cifre legate de listele electorale este MAI. 

Trebuie să recunoaştem că suntem exact în cea mai penibilă situaţie în care poate fi un guvern: organizează referendumul, dă cifra şi, când vede că n-a ieşit, guvernul contestă propriile cifre. Este o situaţie nemaintâlnită în Uniunea Europeană. 

Ce le-a trecut doctorului Ponta şi lui Crin prin cap pentru a încerca să măsluiască listele electorale: să scoată din listele electorale pe cei care lucrează în străinătate. Ilegalitate mai mare, dar şi prostie mai mare decât asta nu poate exista. 

Trebuie să citească oamenii ăştia şi Constituţia: cei care sunt cetăţeni români au dreptul la vot oriunde s-a afla, fie că sunt purtători de paşaport, fie că sunt purtători de buletin expirat. 

Din declaraţiile altui luminat al Guvernului Ponta care se numeşte Ioan Rus, înţeleg că vor să facă un fel de referendum, înţeleg că-i scot din lista pe cei plecaţi în străinătate, pe cei care au buletinul expirat, ce se fac cu cei care sunt în vacanţă?

Pe zi ce trece, aceşti oameni afundă România în decredibilizare. 

Cum să-i scoţi din liste pe cei care sunt în străinătate, când tu ai făcut pentru ei 306 secţii de votare. Şi mai este o chestiune extrem de delicată: mă tem că sunt în liste multe sute de mii de români care au votat, care nu sunt în ţară, dar care figurează că au votat în satele lor. Mă tem că se va pasa responsabilitatea fraudei de la ei, de la guvern, la primari. 

Situaţia de ieri de la Curtea Constituţională a fost generată de un chestor care i-a scris ministrului de Interne - după ce acelaşi chestor îi dăduse ministrului de Interne cifrele pe care ministrul şi le-a asumat - că aceste cifre nu sunt bune. Nu ştiu dacă e bine domnul chestor! Nu ştiu dacă e bine domnul chestor!

Ioan Rus şi chestorul trebuiau să ştie un lucru: au văzut cazul "Adrian Năstase", în care demnitarul, politicianul în beneficiul căruia s-a comis ilegalitatea a primit doi ani de închisoare, iar funcţionarii care au comis ilegalitatea au primit câte patru, cinci, şase, şapte ani.

Chestorul ăsta, ce vină are el când ministrul îi spune: scrie?!

După aceea, ei neaga referendumul, spunând "Noi nu avem vină, noi suntem la Neptun. Şi Ponta, şi Rus, şi ăla micu..."

Nici un stat nu rezistă când o majoritate politică scrie legi, ordonanţe de urgenţă neconstituţionale, face acţiuni neconstituţionale. 

Deocamdată, prioritatea este ca instuţiile statului să constate ce era de constatat în legătură cu modul în care s-a desfăşurat referendumul. 

"Nu mă îngrijorează nici măcar acest truc care, din păcate, ne-a descalificat. Avem un Guvern care organizează un referendum, primul ministru ne spune că a fost organizat extraordinar. Comunică un număr de electori, după care trimite la Curtea Constituţională că nu ştie numărul de electori'.

"Deocamdată, eu nu am ce să fac. Voi aştepta decizia Curţii Constituţionale cât este nevoie". 

"Întrebaţi-i pe Ponta, pe Antonescu, pe Rus care sunt efectele economice a ceea ce au făcut ei".

"Eu cred că USL-ul va propune la Curtea Constituţională data de decembrie 2014 să se judece cazul".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite