Surse. Care sunt propunerile USR-PLUS pentru şefia Radioului Public: Un fost producător BBC România şi un membru al Consiliului de Administraţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Barna şi Dacian Cioloş FOTO Inquam Photos
Dan Barna şi Dacian Cioloş FOTO Inquam Photos

Propunerea USR pentru şefia Radioului Public este Liviu Popescu, fost producător BBC România şi TVR, în timp ce preşedintele PLUS Dacian Ciolo ar dori să-l impună pe Gabriel Basarabescu, un membru al Consiliului de Administraţie din partea angajaţilor, au afirmat surse politice pentru Adevărul.

USR-PLUS şi UDMR nu au ajuns la un acord final privind modul în care se vor face nominalizările pentru şefia TVR şi a Radioului Public, după ce, la şedinţa de luni a coaliţiei, discuţia despre conducerile televiziunii şi radioului public a fost amânată.

Conform surselor „Adevărul”, Dan Barna ar dori să-l propună la fruntea Radioului Public pe Liviu Popescu.

Cu o experienţă de 17 ani în media, Popescu a fost producător BBC România la Londra între 1999 – 2002, după care a lucrat ca editor de ştiri la Prima TV, Realitatea şi Televiziunea Publică. La TVR a fost timp de un an de zile redactor-şef, iar ulterior s-a ocupat de procesul de digitalizare a ştirilor din televiziunea publică.

De cealaltă parte, preşedintele PLUS Dacian Ciolo ar dori să-l înpună la fruntea SRR pe Gabriel Basarabescu. Acesta este în prezent membru în Consiliul de Administraţie din partea angajaţilor.

Gabriel Basarabescu a acuzat fosta conducere a SRR, propusă tot de PSD, de „cenzură, derapaje şi presiuni”. La scurt timp după ce a realizat un interviu cu Dacian Cioloş, premier în funcţie la acea dată, Basarabescu a fost criticat de fosta conducere a Radioului pentru durata materialului, potrivit G4Media.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite