Şerban Nicolae: Nu m-am retras din cursă pentru preşedinţia PSD. Am vrut să trag un semnal de alarmă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul PSD Şerban Nicolae, candidat la funcţia de preşedinte al partidului, şi-a manifestat nemulţumirea în ceea ce priveşte modul cum va fi organizat Congresul social-democraţilor din octombrie.

Şerban Nicolae susţine că modul în care se organizează Congresul blochează şansele oricărui candidat la şefia partidului în afara lui Liviu Dragnea. Senatorul PSD argumentează cei care vor să candideze nu au timp să-şi facă o campanie în partid astfel încat membrii PSD să le cunoască programele şi intentiile, iar unele organizaţii judeţene anunţă că-l sprijină pe Liviu Dragnea în condiţiile în care Dragnea nu şi-a depus candidatura si nici nu şi-a prezentat proiectul politic.

„Organizarea Congresului şi a alegerilor pentru funcţiile de conducere la nivel naţional este profund viciată, nestatutară şi confuză. Astfel, într-un mod netransparent, se inventează, o procedură cu totul nouă, necunoscută şi nefamiliară membrilor de partid chemaţi să voteze, peste doar trei săptămâni, candida şi ale căror proiecte politice nu au cum să le cunoască şi evalueze obiectiv. S-au introdus restricţii nestatutare de candidatură, ceea ce denotă, nu doar o lipsă de legalitate, ci, mult mai grav, o nefirească suspiciune cu privire la seriozitatea, discernământul şi spiritul analitic al propriilor colegi de partid. În paralel cu procedurile de înscriere a candidaturilor şi de obţinere a susţinerii acestora sunt încă în desfăşurare conferinţe judeţene (unele se vor ţine după încheierea acestor proceduri!), în vreme ce majoritatea acestora s-au ţinut deja, fără ca să se cunoască data alegerilor ori a Congresului,  condiţiile de participare, proiectele ce sunt supuse dezbaterii şi competiţiei“, susţine Nicolae într-o scrisoare adresată preşedintelui interimar Liviu Dragnea, publicată de stiripesurse.ro. 

Contactat de „Adevărul“ pentru a comenta cele susţinute în scrisoare, Nicolae a subliniat că nu s-a retras, aşa cum au anunţat mai multe treleviziuni şi site-uri de ştiri. „Nu m-am retras din cursă pentru preşedinţia PSD. Am vrut să trag un semnal de alarmă“, a declarat senatorul PSD.

Negoiţă, când adversar, când susţinător al lui Dragnea

Nicolae îl atacă şi pe Robert Negoiţă. două mari critici fiindu-i acestuia aduse. În primul e mesajul cu care a ieşit Negoiţă când şi-a anunţat candidatura, un mesaj referitor la problemele cu Justiţia ale premierului Ponta şi ale preşedintelui interimar LIviu Dragnea. În al doilea rând, retragerea din cursa pentru şefia partidului şi trecerea de partea lui Dragnea. 

„Nu este de mirare, în asemenea condiţii, faptul că sunt organizaţii judeţene care, comitetele executive, îşi exprimă susţinerea pentru un candidat care nu a făcut o asemenea solicitare şi fără a-i vedea proiectul politic, nefiind încă înscris în cursă. Este regretabil şi dăunător că un vicepreşedinte al partidului îşi anunţă intrarea în competiţia pentru funcţia de preşedinte al PSD cu motivaţia, exclusivă, a dosarelor penale ale preşedintelui interimar şi premierului în exerciţiu, rostind, practic, în sediul PSD, sinteza moţiunii de cenzură formulată de adversarii politici. Acelaşi candidat, la interval de o zi, îşi anunţă retragerea din cursă, intrând în echipa preşedintelui interimar, a cărui condamnare penală o reamintise public. Toate acestea fără o reacţie serioasă şi coerentă în faţa unui evident prejudiciu de imagine pentru partid“, mai susţine Şerban Nicolae în scrisoare

Spre sfârşitul scrisorii sale către preşedintele interimar Dragnea, Nicolae subliniază că ar fi în stare să se retragă din cursa pentru şefia partidului dacă ar şti că acesta este preţul pentru revenirea la „normalitate şi corectitudine“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite