Raeţchi: E inadmisibil ca un politician care a fost cercetat de DNA să solicite demisia şefului DNA, aşa cum procedează, cumva obsesiv, Tăriceanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi susţine că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu e în măsură să-i ceară demisia Laurei Codruţa Kovesi, câtă vreme este el însuşi cercetat de DNA. Dimpotriviă, susţine Raeţchi, „politicienii penali ar trebui să fie primii care demisionează din funcţii publice“.

„E inadmisibil ca un politician care a fost cercetat de DNA să solicite demisia şefului Direcţiei Naţionale Anticorupţie cu orice prilej - aşa cum procedează, cumva obsesiv, Tăriceanu. Cel mai important câştig după Revoluţia din 1989, odată cu stabilizarea regimului pluralist, este edificarea unui sistem juridic puternic, capabil şi dispus să cerceteze politicieni suspectaţi de corupţie. Această capacitate - pe care nu o găsim în alte state din Estul Europei - a făcut din România un reper regional. Faptul că politicienii care sunt direct vizaţi de anchetele DNA atacă Direcţia cu orice ocazie este inacceptabil. Ei se află, în mod vădit, într-un conflict moral de interese. Din momentul în care au fost puşi sub acuzare, singura lor preocupare politică a devenit, din senin, "lupta împotriva oprimării cetăţenilor". În fapt, lupta pentru distrugerea şi înlocuirea procurorilor care şi-au luat în serios menirea. Într-o ordine morală firească, politicienii penali ar fi primii care ar trebui să demisioneze din funcţii publice cu miză - nu să se agaţe dizgraţios de putere pentru a ataca procurorii cu orice prilej“, a scris Ovidiu Raeţchi pe Facebook. 

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că decizia de luni a Curţii Constituţionale trebuia urmată de demisia şefei DNA, care „a acţionat în logica instituţiilor opresive din statul comunist“. Al doilea om în stat mai susţine că schimbarea trebuie să înceapă cu o curăţare a acestor „instituţii nedemocratice“.

„În orice stat de drept, o decizie ca aceea a CCR ar fi fost urmată de demisia şefului instituţiei care a încălcat un principiu fundamental al democraţiei: separaţia puterilor în stat. Refuzul de a demisiona este încă o dovadă a ceea ce aş numi: corupţia de putere. Am spus şi repet: puterea absolută corupe absolut. Din păcate, DNA a acţionat în logica instituţiilor opresive din statul comunist, convinse că au toată puterea şi că nimeni nu le poate sta în cale”, scrie Călin Popescu-Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite