PRO România: Ministrul Muncii trebuie să îşi dea demisia urgent

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul PRO România susţine că Guvernul umileşte copiii cu dizabilităţi şi familiile acestora pentru că a permis cu bună ştiinţă situaţia în care mulţi dintre asistenţii personali să fie concediaţi, după ce nu a alocat niciun ban în bugetul de anul acesta pentru plata acestor indemnizaţii.

„Bugetul pe anul 2019 nu alocă nicio sumă pentru plata drepturilor acestor părinţi, ci doar promisiuni că aceste cheltuieli vor fi preluate de către administraţia locală din bugetul local. Acolo unde se va putea, mai exact la primăriile de municipii, oraşe şi comune mari, lucrul acesta se va întâmpla, probabil, prin diminuarea sumelor alocate la capitolul investiţii (lucru care oricum este în detrimentul comunităţii). Acolo unde nu se va putea face acest lucru, bugetul local colectat din taxele şi impozitele locale nepermiţând acest lucru, cu siguranţă aceste cheltuieli sociale nu vor mai putea fi onorate. PSD nu mai este demult un partid de stânga, care să aibă grijă de persoanele vulnerabile. PRO România va veni cu un set de politici publice clare şi coerente care să facă cu adevărat justiţie socială şi să vină în sprijinul acestei categorii sociale”, a declarat purtătorul de cuvânt al PRO România, Gabriela Podaşcă.

„Măsurile Guvernului au pus în pericol drepturile a 800.000 de persoane cu dizabilităţi, a celor 18.000 de persoane adulte instituţionalizate şi afectează în mod direct cele 3.000 de autorităţi publice locale responsabile cu asigurarea acestor drepturi. PRO România cere Guvernului să facă de urgenţă o rectificare bugetară a acestui buget al sărăciei şi ruşinii şi să prevadă alocarea către primării a sumelor dedicate persoanelor vulnerabile. De asemenea, solicităm demisia de onoare a ministrului Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, pentru că şi-a bătut joc de nişte oameni şi aşa destul de greu încercaţi”, se mai arată în comunicatul Pro România.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite