Prima reacție a lui Ciolacu după explozia de pe șantierul Autostrăzii Moldova

0
Publicat:

Premierul României a afirmat că din primele date referitoare la ceea ce s-a întâmplat pe șantierul Autostrăzii Moldova pare să fie un accident de muncă, însă procurorii au început să facă o anchetă despre cele întâmplate și în curând vor fi date mai clare.

Premierul României, Marcel Ciolacu FOTo Inquam Photos / Octav Ganea
Premierul României, Marcel Ciolacu FOTo Inquam Photos / Octav Ganea

Este un accident de muncă. A intrat procuratura (n.r. - pe fir). Toată lumea face o anchetă amplă şi aşteptăm raportul foarte clar”, a afirmat liderul de la Palatul Victoria

Întrebat despre firma românească responsabilă de proiect, premierul a precizat: „Multe firme au cu statul român. Repet, este un accident de muncă. Sunt ferm convins că Ministerul Transporturilor a stat de vorbă, fiindcă sunt sub contract, dar să aşteptăm răspunsul de la autorităţi şi ancheta propriu-zisă. Haideţi să vedem ce s-a întâmplat cu adevărat”, a completat premierul României.

Proiectare peste magistrala Transgaz

„Eu aş pleca de la proiectare. S-a proiectat peste magistrala lui Transgaz. Ştiţi că aveau loc şi înlocuire în anumite locuri ale magistralei. Oricum condoleanţe familiilor şi e un moment neplăcut”, a mai afirmat Marcel Ciolacu, în confeirnța de la Buzău.

Spre finalul intervenției sale a subliniat că în curând se va știi tot adevărul, când a fost chestionat dacă e de părere că e vina cuiva pentru situația creată.

Incendiul de la magistrala de gaze de la Călimănești are un bilanț tragic: patru persoane și-au pierdut viața (victimele au fost găsite carbonizate), iar alte 5 au fost rănite. Persoanele rănite au fost transportate, inițial, la Spitalul Municipal Adjud. De aici, ambulanțele i-au transportat la aeroportul din Bacău, de unde au fost preluați de elicoptere SMURD.

Potrivit ziaruldevrancea.ro,  angajații societății care execută lucrări la autostrada A7 ar fi lovit cu un utilaj de săpat o conductă care transporta gaz a magistralei, iar scânteia produsă ar fi produs explozia și apoi incendiul. La autostrada A7 în județul Vrancea lucrează firmele omului de afaceri Dorinel Umbrărescu.

Această ipoteză pare a fi confirmată și de concluziile finale ale ISU Vrancea, care spun că incendiul devastator s-a produs după o explozie, care a avut loc din cauza fisurării magistralei de transport gaze naturale și a apariției scânteilor mecanice, urmare a executării lucrărilor pe șantierul autostrăzii A7.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite