Ponta: Băsescu atacă în mod constant investitorii. Este un neadevăr că Huawei are vreo legătură cu STS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta Foto: Marian Iliescu
Premierul Victor Ponta Foto: Marian Iliescu

Premierul Victor Ponta le-a transmis astăzi investitorilor străini că România este o ţară sigură şi l-a atacat pe preşedintele Traian Băsescu, după ce şeful statului a spus că memorandumul încheiat între Guvern şi compania Huawei este cu dedicaţie.

Despre declaraţiile preşedintelui:

Despre investitorii străini: Am ţinut să anunţ sprijinul total pe care Guvernul îl acordă tuturor investitorilor în economia românească, atât români cât şi străini, deoarece au contribuit la relansarea economică a României şi cred că România trebuie să arate în continuare ca o ţară care sprijină investiţiile de toate tipurile.

Am simţit nevoia să dau acest mesaj public şi să fac un apel la responsabilitate, în special la adresa lui Traian Băsescu, care atacă în mod constant investitorii. A fost o declaraţia absolut iresponsabilă a preşedintelui despre uzina Dacia. Apreciez reacţia companiei Dacia.

Am văzut un ultim atac împotriva companiei Huawei, cu care România a semnat un memorandum. Este foarte clar că nu există obligaţii contractuale şi că orice fel de investiţii a acestui gigant se face cu obligaţiile pe care România şi le-a asumat ca stat membru. Marile companii care investesc trebuie să înţeleagă că atacurile politicianiste sunt lipsite de substanţă.

Vreau ca România să rămână o ţară spre care investiţiile străine să se orienteze. Vreau să asigur că Guvernul lucrează în cooperare extrem de strânsă cu BNR şi cu reprezentanţii mediului de faceri. Rezutatele din 2013 trebuie să fie păstrate şi în anii care urmează, iar declaraţiile preşedintelui trebuie să fie tratate ca declaraţii pur politice. Fac încă o dată un apel la preşedinte să-şi păstreze bătălia politică în zona politică şi să nu atace investitorii în România.

Despre STS: Este un neadevăr că Huawei are vreo legătură cu STS. Marile companii trebuei să ştie că se bucură din partea statului român de tot sprijinul. Dacă există licitaţii, toate sunt făcute în baza legislaţiei europene. SUA şi multe alte state lucrează cu compania HUAWEI, ca să vă spun direct. Ce a spus preşedintele a fost o prostie. În mandatul mea s-a terminat o lucrare foarte importantă pentru fabrica de la Mioveni.

Despre ASF: Sunt salarii ruşionoase. Noi am spus că salariile de acolo nu trebuie să depăşească salariile BNR, însă văd că s-au găsit soluţii. Parlamentul trebuie să ia o decizie. Membrii PDL care au condus aceste instituţii îniante ca ele să fie grupate în ASF, în perioada 2010 -2013, au avut salarii şi mai ruşinoase. Consider că orice ministru al Guvernului care este atacat de preşedintele Traian Băsescu îl voi apăra. Mai ales când domnul preşedinte îi dă nişte date unui jurnalist colonel.

Despre interimatul la Finanţe: Am delegat dreptul de semnătură secretarului de stat Dan Manolescu. Astăzi plec la Chişinău, luni, probabil, voi semna ordinul de schimbare a preşedintelui CEC, Radu Gheţea, pentru că sunt nişte etape de parcurs. 

Despre Mariana Câmpeanu:Mi se pare că trebuie verificat de către instituţiile statului acest lucru, nu voi lua de bună orice se spunem în emisiuni. 

Despre demisia secretarului de stat Duminică:Doamna secretar de stat este numită de către PNL şi dumnealor trebuie să ia decizia. 

Despre ASTRA: Domnul Traian Băsescu a fost foarte apropiat de domnul Adamescu în toate campaniile electorale.  Haideţi că politică facem altă dată.









 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite