Pleşoianu insistă. Deputatul PSD cere din nou expulzarea lui Hans Klemm, ambasadorul american în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PSD, Liviu Pleşoianu, a cerut pe pagina sa de Facebook, expulzarea ambasadorului SUA în România, Hans Klemm, după ce acesta din urmă şi-a arătat susţinerea pentru Laura Codruţa Kovesi, care a fost chemată la audieri de către Secţia pentru investigarea magistraţilor.

„În acord cu prevederile Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice, solicit EXPULZAREA de urgenţă a ambasadorului american Hans Klemm! Acest individ a depăşit deja orice limită a diplomaţiei şi a bunului-simţ! Mai nou, exercită presiuni asupra procurorilor pentru a o face scăpată pe unealta-Kovesi! ...Ceea ce nu face decât să confirme ceea ce şi eu, şi alţi câţiva ne asumăm PUBLIC să spunem: Kovesi a fost unealta Administraţiei Hillary-Obama!

Date fiind ingerinţele repetate în treburile interne ale ţării mele, solicit expulzarea de urgenţă a ambasadorului Hans Klemm. Dacă suntem cu adevărat un stat independent şi suveran, dacă ne respectăm Constituţia şi pe noi înşine, nu mai putem tolera amestecul acestui ambasador în activitatea parlamentară şi guvernamentală, precum şi în justiţia românească”, a precizat deputatul PSD pe pagina sa personală.

Aceasta nu este prima oară când Pleşoianu a solicitat „expulzarea de urgenţă” a lui Hans Klemm, deputatul acuzându-l pe ambasador la mijlocul lui 2017 că s-a amestecat nepermis de mult în activitatea parlamentară şi guvernamentală a României.

Kovesi, chemată la Secţia specială pentru investigarea magistraţilor 

Săptămâna trecută, Secţia de anchetare a magistraţilor a chemat-o la audieri pe Laura Codruţa Kovesi, având calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă, în urma unei sesizări depuse de Sebastian Ghiţă anul trecut.

În aceeaşi zi, Hans Klemm îşi arăta suportul faţă de fosta şefă DNA şi declara că „Avem încredere în experienţa profesională a Laurei Codruţa Kovesi în România şi susţinem eforturile ei de a căuta oportunităţi profesionale în comunitatea internaţională. Este extrem de dezamăgitor să vedem încă o încercare aparentă de a o discredita. Îi urăm succes”, sublinia ambasadorul, citat de G4Media.

Postarea integrală a lui Pleşoianu:

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite