Palatul Victoria, iluminat în roşu, pentru a marca Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul României a anunțat că Palatul Victoria va fi iluminat vineri seară, pe 24 martie, cu prilejul Zilei Mondiale de Luptă împottriva Tuberculozei, în roșu, culoarea-simbol a luptei împotriva tuberculozei.

FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

„Preocuparea pentru sănătatea publică implică atât asigurarea accesului la tratamente, o infrastructură modernă, cât și valorificarea progresului și a inovației în beneficiul pacienților. Noul cadru strategic pentru controlul tuberculozei în România, aprobat de Guvern în cursul anului trecut, introduce schimbări substanțiale privind modul de îngrijire și asimilarea noilor medicamente, servicii, teste de diagnostic, vaccinuri. Combaterea și controlul tuberculozei rămân priorități pentru sănătatea publică din România și pentru Guvern”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

Ziua Mondială de luptă împotriva Tuberculozei este marcată în data de 24 martie pentru a atrage atenția asupra efectelor acestei boli și asupra sănătății publice la nivel global.

Transformare radicală cu bani europeni a Secţiei TBC din Focşani 

Secţia Pneumoftiziologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Sf. Pantelimon” din Focşani a fost reabilitată anul trecut de Consiliul Judeţean Vrancea printr-un proiect finanţat de Uniunea Europeană, fiind vorba de circa 7,9 milioane lei.

Cu ajutorul acestor bani clădirea a fost reabilitată termic, după ani de zile în care instituția ajunsese într-o stare de insalubritate. S-a schimbat instalaţia electrică şi cea de încălzire şi s-au pus  pompe de căldură, care vor asigura din surse regenerabile circa 22 % din consumul de energie al clădirii.

  De altfel, numărul deceselor provocate de tuberculoză a crescut pentru prima dată în Europa după două decenii, ca urmare a întârzierii sau a lipsei de diagnosticare, determinate de blocarea serviciilor sanitare din cauza pandemiei de coronavirus, a avertizat OMS anul trecut. 

OMS estimează atunci că 1,5 milioane de oameni mor de tuberculoză în fiecare an la nivel mondial, devenind astfel cea mai letală boală infecţioasă (cu excepţia Covid). 

Potrivit OMS, aproape un sfert din populaţia lumii este infectată cu bacterii, dar doar 5 până la 15% dintre aceşti oameni dezvoltă boala, majoritatea trăind în ţări cu venituri mici şi medii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite