Legile privind retragerea României din Banca Internațională de Investiții și Banca Internațională de Colaborare Economică, promulgate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele a semnat, astăzi, decretul privind promulgarea legii care denunță Acordul interguvernamental privind înfiinţarea Băncii Internaţionale de Investiţii şi a Statutului acesteia.

Decrete semnate de Președintele României, astăzi, 21 noiembrie FOTO: Profimedia
Decrete semnate de Președintele României, astăzi, 21 noiembrie FOTO: Profimedia

„Decret privind promulgarea Legii pentru denunțarea Acordului interguvernamental privind înființarea Băncii Internaționale de Investiții şi a Statutului acesteia, semnate la Moscova la 10 iulie 1970, şi a protocolului său de modificare şi completare (PL-x 369/20.06.2022)”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

De asemenea, Klaus Iohannis a semnat și decretul privind promulgarea Legii pentru denunțarea Convenției privind decontările multilaterale în ruble transferabile şi organizarea Băncii Internaționale de Colaborare Economică.

”Decret privind promulgarea Legii pentru denunțarea Convenției privind decontările multilaterale în ruble transferabile şi organizarea Băncii Internaționale de Colaborare Economică, încheiată la Moscova, la 22 octombrie 1963, şi a protocoalelor sale de modificare şi completare (PL-x 368/15.06.2022)”, arată sursa citată.

Legile promulgate prevăd că notificările de renunțare la calitatea de membru se vor transmite consiliilor Guvernatorilor Băncii Internaționale de Investiții și Băncii Internaționale de Cooperare Economică după intrarea în vigoare a actelor normative, iar retragerea efectivă din acționariat va fi posibilă la șase luni de la transmiterea notificărilor, potrivit Agerpres.

Guvernul va întreprinde demersurile necesare pentru retragerea României din Banca Internaţională de Investiţii şi din Banca Internaţională de Cooperare Economică, iar cheltuielile cauzate de retragerea din acționariatul băncilor și cele privind asistența tehnică și juridică vor fi asigurate din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Finanțelor.

MAE va face cunoscut, prin ordin publicat în Monitorul Oficial, data la care Acordul privind înfiinţarea Băncii Internaţionale şi protocolul său de modificare şi completare, precum şi data la care Convenţia privind decontările multilaterale în ruble transferabile şi organizarea Băncii Internaţionale de Colaborare Economică şi protocoalelor sale de modificare şi completare îşi încetează valabilitatea în relaţie cu România, potrivit Agerpres.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite