Gorghiu: Şcoala din mediul rural e la fel de importantă ca şcoala din mediul urban

0
Publicat:

Şcoala din mediul rural e la fel de importantă ca şcoala din mediul urban, iar oamenii politici au obligaţia de a asigura copiilor din şcolile din România ce este mai bun, a afirmat preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, luni, la festivitatea de deschidere a noului an şcolar în comuna Valea Danului.

Șefa Senatului a participat la festivitatea de deschidere a noului an școlar FOTO Arhivă
Șefa Senatului a participat la festivitatea de deschidere a noului an școlar FOTO Arhivă

„Dragii mei copii, eu am emoţii foarte mari astăzi. Şi pentru mine, ca mamă, e un început de drum, am doi băieţei, unul la grădiniţă şi unul la şcoala pregătitoare, ca şi voi toţi, cu ghiozdane în spate, cu emoţii, cu întrebări. Şi cred că avem, noi, oamenii politici, o obligaţie foarte mare faţă de fiecare copil din şcolile din România, obligaţia de a le asigura ce e mai bun, de la cadru legislativ, la infrastructură. Astăzi nu e întâmplător, aşa cum spunea domnul primar, că sunt aici (...) pentru că vreau să dau un mesaj important: şcoala în mediul rural este la fel de importantă ca şcoală în mediul urban", a declarat Alina Gorghiu la Şcoala Gimnazială Valea Danului, potrivit Agerpres

Preşedintele interimar al Senatului a arătat că şcoala din Valea Danului este una ce are „tot ce trebuie”, inclusiv grup sanitar în interior, bibliotecă, internet şi teren de sport sintetic.

„Este o şcoală care pe mine m-a impresionat şi am să vă spun de ce: zilele acestea vedeţi peste tot la televizor cum şcolile sunt cu veceu în curte. Ei bine, m-am uitat şi aveţi veceu înăuntru, e un factor de civilizaţie, e un lucru bun, aveţi şi bibliotecă, aveţi şi curent electric, aveţi şi internet şi centrală termică, aveţi tot ce trebuie ca să învăţaţi bine. Aveţi astăzi, cu bunăvoinţa primăriei, şi teren sintetic. Eu când am terminat la 'Vlaicu' să ştiţi că n-aveam teren sintetic, aveam un maidan sus pe deal şi acolo ne jucam şi ne făceam treburile aşa cum ştiam noi mai bine", a spus Alina Gorghiu.

Aceasta i-a îndemnat pe copii să-şi preţuiască şcoala, dascălii şi prietenii, menţionând că din şcoală rămân prietenii adevărate.

Totodată, Alina Gorghiu le-a oferit ghiozdane cu rechizite celor zece elevi de clasa I de la şcoala din Valea Danului.

Preşedintele interimar al Senatului, preşedinte al PNL Argeş, Alina Gorghiu, participă luni la deschiderea noului an şcolar în judeţul Argeş, la Şcola Gimnazială Valea Danului şi la o grădiniţă cu program prelungit în comuna Domneşti.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite