Firea: Sunt prezentată drept candidatul „deocamdată” pentru Primăria Capitalei. Voi tranșa problema în partid

0
Publicat:

Liderul PSD Bucureşti, senatoarea Gabriela Firea, susține că va tranșa în partid subiectul privind susținerea unei noi candidaturi pentru Primăria Capitalei. Fostul primar a afirmat că simte o ezitare, fiind prezentată drept candidatul PSD pentru PMB „deocamdată”.  

Firea s-a arătat nemulțumită de afirmațiile cu privire la candidatura sa FOTO Inquam Photos
Firea s-a arătat nemulțumită de afirmațiile cu privire la candidatura sa FOTO Inquam Photos

„Politica este un sport de echipă, dacă nu suntem împreună în echipă dornici să revenim la primărie şi să facem lucruri pentru oameni (..) Eu nu pot de una singură, eu nu sunt un haiduc, să mă duc să spun, gata, m-am supărat că există o ezitare şi nu sunt anunţată oficial, eu mă duc şi îmi fac culoar separat. Eu sunt membru al acestei echipe şi aici rămân, în această echipă. Am votat PSD şi când nu eram membru PSD”, a spus Gabriela Firea, potrivit News

Gabriela Firea a mai răspuns pozitiv, întrebată dacă există o ezitare din partea conducerii partidului.

Aşa simt, pentru că s-a statuat un nou termen de candidatul deocamdată. Eu sunt prezentată drept canadidatul deocamdată, că deocamdată sunt candidat dar e posibil ca...lucru care, spun sincer, nu mă face să mă simt foarte bine şi foarte susţinută dar aceasta fiind o problemă internă, o voi tranşa în interiorul partidului”, a mai spus Gabriela Firea.

Cu privire la o posibilă plecare din partid în cazul în care nu va fi candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Firea a răspuns negativ, susținând că este membru al partidului social-democraților, în care nu s-a înscris pentru funcții.  

Conducerea PSD a luat act în noiembrie de faptul că autosuspendarea Gabrielei Firea din funcţiile de conducere din partid a expirat.

Reprezentanta social-democraților s-a autosuspendat din funcțiile de conducere în partid și a demisionat din funcția de ministru al Familiei, în urma scandalului „azilelor groazei”.

În interiorul PSD, Gabriela Firea e favorită pentru candidatura din toamna acestui an. Potrivit informațiilor „Adevărul“, Marcel Ciolacu nu e dispus în acest moment să înceapă un conflict cu Firea în eventualitatea susținerii unui alt candidat pentru Capitală, celelalte două variante vehiculate fiind Robert Negoiță (primarul Sectorului 3) și Daniel Băluță (primarul Sectorului 4). Surse social-democrate au precizat că Firea chiar are o relație bună și cu edilul de la Sectorul 4, fiind șanse mici pentru propulsarea acestuia pentru Capitală. Nu în ultimul rând, inclusiv la nivel de administrație există o rețea de simpatizanți din București și proximitatea Capitalei care o susțin pe fosta primăriță din mandatul 2016-2020.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite