Cum îşi plasează Udrea, Boc şi Negoiţă oamenii în funcţii în stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Maria Pătru
Ana Maria Pătru

O protejată a Elnei Udrea, soţia primarului sectorului 3, Liviu Negoiţă, şi fosta consilieră a lui Emil Boc vor fi votaţi astăzi de Parlament în poziţii din instituţii publice.

Ana Maria Pătru, în prezent vicepreşedinte a Autorităţii Electorale Permanente (AEP), este propusă de PDL pentru a-l înlocui pe Octavian Opriş, instalat în funcţie de PSD.

Ea este considerată o apropiată a Elenei Udrea şi a intrat în atenţia rpesei după ce în seara euroalegerilor din 2009 a participat la o petrecere alături de Traian Băsescu şi PDL.

„În timpul meu liber eu decid ce fac şi se încheiase procesul de votare", a spus aceasta.
Referitor la faptul că, la acea oră, BEC nu analizase încă toate contestaţiile privind alegerile, Ana Maria Pătru a spus că, fiind "un simplu membru, cu un singur vot, nu schimbă cu nimic rezultatul alegerilor".

Tot astăzi, Carmen Negoiţă, soţia primarului sectorului 3, Liviu Negoiţă, va fi promovată în funcţia de preşedinte a Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare(CNVM), unde este, în prezent, vicepreşedinte.

Şefa de cabinet a fostului premier Emil Boc, Ştefania Ferencz va deveni comisar în cadrul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare.

Un post pentru Marian Sârbu

Guvernanţii l-au răsplătit şi pe liderul UNPR, Marian Sârbu, căruia i-au oferit funcţia de preşedinte al Comisiei de Supraveghere al Sistemului de Pensii Private(CSSPP). Funcţia de vicepreşedinte îi este rezervată lui Ion Giurescu (PSD).

Pentru Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) premierul Mihai Răzvan Ungureanu l-a propus pe Claudiu Secaşiu, iar Administraţia Prezidenţială pe Dragoş Petrescu, ambii pentru un nou mandat.

Democrat-liberalii au decis să-l susţină în continuare pe Corneliu Turianu, Virgiliu Ţârău, un apropiat preşedintelui PDL, Emil Boc, şi Adrian Cioflâncă, fost membru al Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste.

UDMR l-a propus pentru un nou mandat pe Ladislau Csendes iar UNPR pe jurnalistul Florian Bichir.
PSD a făcut trei nominalizări Cazemir Ionescu, Laurenţiu Tănase şi Florin Abraham.

Neînţelegeri PSD- PNL

Co-preşedintele USL Crin Antonescu a anunţat, luni, că doar PSD îşi va desemna candidaţi pentru instituţiile aflate în subordinea Parlamentului, în timp ce PNL şi PC nu vor face propuneri în acest sens şi că niciunul dintre parlamentarii celor trei formaţiuni nu vor participa la votul în plen.
Liderul PNL a criticat modul în care s-au desfăşurat negocierile privind desemnarea acestor candidaţi.
"Din nou actuala putere a abuzat, a încălcat orice cutumă, orice raţiune. Proporţiile între putere şi opoziţie nu sunt respectate", a spus Antonescu, adăugând că astfel se creează un precedent inacceptabil.
La rândul său, preşedintele PSD, Victor Ponta, a precizat că parlamentarii USL nu vor participa la şedinţa de vot şi nici la audierile în comisii.
"Este în intenţia noastră ca imediat ce avem majoritate în Parlament să revenim la un sistem constituţional, în care fiecare dintre aceste instituţii sunt complet depolitizate, fie să se respecte proporţia parlamentară", a arătat Ponta.
El a susţinut că în acest moment PDL încearcă să-şi pună în funcţii nişte oameni în speranţa că în noiembrie, când va pierde puterea, să îşi lase totuşi în anumite instituţii colegii de partid să conducă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite