Ciolacu anunță sesiune extraordinară dacă legea pensiilor speciale este atacată la CCR

0
Publicat:

Marcel Ciolacu susține, după adoptarea în Parlament a reformei pensiilor speciale, că va avea loc o sesiune extraordinară dacă Curtea Constituțională găsește aspecte de constituționalitate la proiectul de lege.

Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: GOV
Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: GOV

„Jalonul cu pensiile speciale a trecut astăzi în Parlamentul României cu certitudine se va găsi cineva să atace aceste lege la CCR. Vom vedea decizia. Dacă este nevoie și Curtea găsește anumite aspecte de constituționalitate sunt ferm convins și vom avea o sesiune extraordinară astfel încât în aceste luni,cel târziu până pe 31 august, toate jaloanele din cererea 3 să fie îndeplinite”, a transmis Marcel Ciolacu.

Referitor la cumulul pensie cu salariu de stat, premierul susține că nu va exista un demnitar, atâta timp cât acesta se va afla la șefia Guvernului, care să beneficieze de pensie și salariu. 

„În ceea ce privește cumulul, am spus si repet. Din guvernul României, ca și funcție demnitar, nu am dreptul sa pun interdicție aleșilor. Aleșii sunt de către popor. De demnitar nu va exista în Guvernul României, condus vremelnic de Marcel Ciolacu, nu va exista niciun demnitar care va face cumulul pensie cu salariu. Este decizia fiecăruia”, a precizat premierul României. 

Chestionat referitor la introducerea BNR printre excepțiile de la cumulul pensie- salariu, Ciolacu a punctat că în situația contrară s-ar fi ajung ca instituția să rămână fără conducere.

„Nu există dedicații într-o lege, pentru că altfel îl nominalizam pe guvernator. Există niște instituții în mandat, cine conducea BNR-ul, dacă mâine este promulgată legea? Cine ar fi condus? Dacă toți de la BNR au cumul de pensie cu salariu”, a punctat Marcel Ciolacu.

Premierul a punctat că amendamentul referitor la magistrați din legea pensiilor speciale este unul corect dacă se dorește ca România să mai aibă justiție.

„Acel amendament nu se referă doar la magistrați, din data promulgării legii anumite persoane pot ieși sau nu la pensie. Nu să facă cumul de pensie cu salariu. Tot în PNRR avem un jalon în care ni se cere să avem 85% ocupată schema la DNA și la Parchetul General. Dacă nu introduceam acest amendament am fi încălcat alt jalon. Prin aceste aspecte nu favorizezi pe nimeni, cu adevărat îți conservi un drept pe care îl ai pe legea din acest moment. Dacă dorești să ieși la pensie, ieși la pensie. Dacă îți dorești să rămâi, rămâi în continuare. Este un amendament corect dacă dorim să mai avem justiție în România, dacă dorim să mai avem poliție, dacă dorim să mai avem armată în România”, a transmis premierul României.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite