Ce spune Iohannis despre ordonanţa lui Ponta privind plagiatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis, Adevărul Live FOTO Eduard Enea
Klaus Iohannis, Adevărul Live FOTO Eduard Enea

Întrebat, la Adevărul Live, ce părere are despre Ordonanţa de urgenţă privind titlurile ştiinţifice, Klaus Iohannis a evitat să dea un răspuns clar, precizând că preşedintele trebuie să aibă curajul să nu comenteze tot.

„Nu o să dau o replică prin media, cum nu este treaba preşedintelui să comenteze lucrurile la televizor, asta nu înseamnă că nu trebuie să aibă o opinie, trebuie să aibă curajul să nu comenteze absolut tot, preşedintele nu trebuie să fie analist, comentator politic, trebuie să dea mesaje de încurajare, să-i facă pe oameni să-şi dorească să se rezolve ceva, nu să se distreze“, a comentat preşedintele.

„Atunci când o voi primi, voi delibera şi voi decide. Nu este treaba preşedintelui să trimită puncte de vedere primului-ministru, să dea comentarii pe ordonanţa de urgenţă, decid când va ajunge la promulgare", a mai spus şeful statului.

De asemenea, şeful statului a comentat şi pe seama relaţiei pe care o are cu premierul Victor Ponta.

„Faptul că discutăm nu înseamnă că avem aceeaşi părere. Politicianul Iohannis şi Ponta au păreri foarte diferite, dar în acele întâlniri nu se văd doi politicieni, ca să discute doctrinar, ci se întâlnesc preşedintele şi premierul. Ştiţi că sunt chiar o serie de lucruri unde avem păreri fundamental diferite“, a spus şeful statului la Adevărul Live.

Întrebat cum a stabilit să fie relaţia cu premierul, Klaus Iohannis a răspuns că  nu există nicio în înţelegere şi că, prin natura funcţiilor, sunt nevoiţi să se întâlnească. 

„Eu sunt preşedinte, prim-ministrul are atribuţiile lui. Mi se pare absolut normal să vorbim, fiindcă răspundem de bunul mers al României. Nu e o declaraţie teatrală, asta este şi mi se pare normal să ne vedem când situaţia o impune. Nu pot să-mi imaginez cum preşedintele şi prim-ministrul pot lucra dacă nu vorbesc. Trebuie să existe discuţii. Sunt discuţii de lucru, concrete, nu sunt discuţii politice. Sunt discuţii între preşedinte şi premier cum se fac în toate ţările şi nimănui nu i se pare senzaţional. Nu la televizor îşi dau teme reciproc, ci se întâlnesc şi discută problemele“, a mai afirmat Klaus Iohannis. 

Vizionează interviul-video integral:

Preşedintele României, Klaus Iohannis, la Adevărul Live

Citeşte şi:

Adevărul Live. Klaus Iohannis: Justiţia nu trebuie să se transforme într-un spectacol mediatic. Nu am spus că trebuie ridicat pentru că nu-mi place mie

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite