Cât de important e cvorumul la şedinţa de azi: tertipul folosit de PSD pentru a îngropa propria moţiune de cenzură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu şi Kelemen Hunor sunt pe poziţii adverse
Marcel Ciolacu şi Kelemen Hunor sunt pe poziţii adverse

În cazul în care PSD nu va reuşi să strângă cvorum (233 de parlamentari prezenţi) la şedinţa de azi, moţiunea ar trebui să fie, teoretic, reprogramată. Însă PSD a depus moţiunea de cenzură în sesiune extraordinară, care se termină exact azi. De mâine începe sesiunea ordinară. Potrivit legii, o moţiune trebuie votată în sesiunea în care a fost depusă, altfel e neconstituţională. Or, PSD nu mai poate reprograma votul tot în sesiunea extraordinară

Prin urmare, Guvernul Orban va rămâne la putere ca urmare a faptului că PSD nu a reuşit să strângă cvorum la şedinţa plenului. PSD mai are o variantă teoretică: să depună o nouă moţiune de cenzură în sesiunea ordinară, care va începe la 1 septembrie.  

Şedinţa Parlamentului dedicată moţiunii de cenzură a fost suspendată, până la ora 15.30, după ce s-a constatat că la şedinţă sunt prezenţi mai puţin de jumătate dintre senatori şi deputaţi. Aşadar, PSD nu are cvorum. PNL, USR şi PMP nu au intrat în sală, în timpn ce UDMR a anunţat că va asigura cvorumul, dar că nu votează moţiunea. În cazul în care moţiunea nu va fi votată azi Guvernul Orban va rămâne la putere până în decembrie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite