Statul în care tinerii îşi tatuează QR codul pe braţ pentru a putea intra în baruri şi restaurante

0
Publicat:
Ultima actualizare:
rusia tatuaj qr vaccinare

Condiţiile impuse de o capitală europeană pentru accesul în baruri şi restaurante i-a determinat pe mulţi tineri să-şi tatueze pe braţ codul QR emis după vaccinare sau după trecerea prin boală, scrie presa internaţională.

O companie de tatuaje oferă oamenilor posibilitatea să-şi tatueze temporar.

Tatuaje temporare cu codul QR care demonstrează că s-au vaccinat împotriva COVID-19 sau au fost testaţi negativ sunt oferite de o companie de tatuaje - Everink Tattoo în colaborare cu o companie care livrează mâncare Delivery Club, relatează The Moscow Times.

Ideea a fost pusă în practică imediat ce autorităţile ruse au anunţat că intrarea în restaurante, baruri şi cafenele se poate face doar pe baza unui paşaport sanitar, emis cu adeverinţa de vaccinare sau cu un test PCR negativ. 

Moscova a apelat la aceste măsuri restrictive, care au intrat în vigoare la finele lunii iunie pentru a împiedica răspândirea noi variante a coronavirusului, Delta. 

Astfel tatuajele cu QR codul îi vor scuti pe moscoviţi de efortul de a avea telefonul la îndemână, scanarea putând fi realizată direct de pe braţ. 

„Am vrut să facem mai amuzantă prezentarea codurilor QR în locaţiile din oraş”, au precizat reprezentanţii Delivery Club prin intermediul unui comunicat de presă. 

Cât costă un tatuaj cu QR codul de vaccinare

Un astfel de tatuaj costă 560 de ruble, adică aproximativ 8 dolari, iar amatorii au posibilitatea de a alege între şase modele, între care unul cu flori şi un altul pe care scrie, în traducere, "Cred în tine". 

Tatuajele sunt temporare, ţin aproximativ două săptămâni şi pot fi comandate online. Reprezentanţii companiei au precizat, de asemenea, că scanarea QR codului trebuie să fie însoţită de un act de identitate.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite