Doi bărbaţi morţi în Texas într-o maşină Tesla fără şofer

Doi bărbaţi morţi în Texas într-o maşină Tesla fără şofer

Doi bărbaţi morţi în Texas într-o maşină Tesla fără şofer (Foto: Twitter)

Doi bărbaţi au murit în Texas, într-un accident rutier, într-o maşină Tesla la volanul căreia nu se afla nimeni, potrivt The WallStreet Journal (WSJ) şi postului local de televiziune KPRC2, relatează AFP.

Cei doi bărbaţi au fost găşiţi morţi în maşină, unul pe locul pasagerului, iar celălalt pe bancheta din spate, potrivit autorităţilor.

 Vehiculul rula cu viteză mare şi s-a izbit, sâmbătă seara (ora locală), de un copac şi a luat foc, potrivit presei.

„Primele elemente ale anchetei, care nu s-a încheiat, arată că nu se afla nimeni la volanul vehicului”, a declarat un reprezentant al poliţiei din comitatul Harris, Mark Herman, pentru WSJ.

Poliţia nu determinase duminică dacă airbag-ul din scaunul şoferului s-a dechis şi dacă sistemul de asistenţă al şoferului era activ în momentul impactului.

Tesla avertizează pe site că sistemele de asistenţă în conducere pe care le propune nu fac vehiculele autonome şi că supervizarea unui şofer este necesară.

Însă în înregistrări video apar frecvent vehicule Tesla cu şoferi adormiţi sau care nu ţin mâna pe volan timp îndelungat.

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările