Wimbledon, expus în 2021. „Este imposibil să achiziţionăm o poliţă similară pentru la anul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Novak Djokovic şi Roger Federer cu trofeele  Wimbledon 2019  FOTO Guliver / Getty Images / Shaun Botterill
Novak Djokovic şi Roger Federer cu trofeele Wimbledon 2019 FOTO Guliver / Getty Images / Shaun Botterill

În aceste zile lumea ar fi trebuit să se bucure de regalul tenisului pe iarbă. Wimbledon 2020 a fost însă anulat din cauza pandemiei de coronavirus.

Richard Lewis, şef peste cel mai vechi turneu de Mare Şlem din tenis, a anunţat că stabilitatea financiară a acestuia e asigurată, în principal datorită banilor veniţi ca despăgubiri din poliţa de asigurare achiziţionată şi pentru cazul izbucnirii unei pandemii.

În acest an, Wimbledon a avut un imens avantaj comparativ cu celelalte competiţii sportive majore, însă odată activată clauza, turneul nu va mai beneficia de aceeaşi plasă de siguranţă şi pentru la anul. Iar acest lucru se poate dovedi costisitor, în condiţiile în care încă planează incertitudinea în ceea ce priveşte marile evenimente ale lui 2021.

AFP a publicat rezultatele unui sondaj comandat de două organizaţii media din Japonia, care indică faptul că 51,7% din populaţia oraşului Tokyo se opune organizării Jocurilor Olimpice în 2021. Iar Australian Open are un plan de rezervă şi pentru o ediţie 2021 fără spectatori.

„Impactul asupra noastră nu este devastator. Este bine să ai o asigurare. Încă suntem într-o poziţie bună, stabili din punct de vedere financiar. Tenisul britanic va fi bine protejat. Dar, în acest moment, este imposibil să achiziţionăm o poliţă similară pentru la anul. Noi am început în 2012, când încă se considera că aşa ceva nu este fezabil. Imediat nu poţi accesa o nouă asigurare, dar când lucrurile se vor linişti, vom reuşi să procurăm din nou o astfel de poliţă, piaţa va reveni“, a declarat Richard Lewis, cel care în scurt timp îi va preda mandatul lui Sally Bolton. Reprezentanta AELTC a declarat că, împreună cu întreaga sa echipă, va monitoriza cu atenţie tot ce se va întâmpla la US Open şi Roland Garros în toamnă, pentru a pregăti ediţia Wimbledon 2021.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite