Veşti bune pentru iubitorii de viteză: Eurosport transmite cursa de la Le Mans

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lemans

Cursa de 24 de ore de la Le Mans e transmisă, integral, la Eurosport şi pe platforma Eurosport Player. Sesiunile de antrenamente şi calificări, toate transmise în direct, încep de miercuri.

Eurosport transmite, în această săptămână, ediţia cu numărul 90 a Cursei de 24 de ore de la Le Mans. Cursa propriu-zisă, în care 62 de echipaje se întrec pentru unele dintre cele mai râvnite trofee din motorsport, are startul, sâmbătă, la ora 17.00, şi este transmisă integral de Eurosport 1 şi Eurosport Player.

Cele 62 de maşini de la start sunt împărţite în patru clase. Capul de afiş va fi reprezentat de clasa Hypercar, care aliniază la start cinci maşini, inclusiv două ale echipei câştigătoare anul trecut, Toyota Gazoo Racing.

Prototipurile de tip LMP2 formează cea mai numeroasă clasă, cu 27 de maşini la start, în timp ce maşinile LMGTE sunt împărţite în clase Pro (şapte maşini de uzină ale Ferrari, Chevrolet şi Porsche) şi Am (23 de maşini, unde apare în plus şi Aston Martin).

De nouă ori câştigător al cursei, expertul Eurosport Tom Kristensen, poreclit „Mr. Le Mans”, a spus: „Le Mans este un festival. Anul trecut am avut parte de limitări şi protocoale în ce îi priveşte pe spectatori, însă anul acesta am revenit la normal şi oamenii vor veni să se bucure de cursă. Istoria acestei curse este imensă.”

„Maşinile zilelor noastre sunt incredibil de complexe. Zonele în care echipele pot căuta progrese şi optimizări, precum conceptul aerodinamic şi motorul, sunt detaliate şi esenţiale. Tehnologia este foarte importantă şi a evoluat mult din anii 90, când maşinile erau relativ simple.”

Printre piloţii care vor concura pe Circuit de la Sarthe în acest an se numără şi actorul Michael Fassbender, care va pilota alături de alţi doi colegi un Porsche 911 RSR-19 din clasa LMGTE Am.

PROGRAM COMPLET TRANSMISIUNI

Miercuri, 15:00 – Antrenamente libere 1 (Eurosport 2)

Miercuri, 19:00 – Calificări (Eurosport 2)

Miercuri, 23:00 – Antrenamente libere 2 (Eurosport 1)

Joi, 16:00 – Antrenamente libere 3 (Eurosport 2)

Joi, 21:00 – Hyperpole (Eurosport 1)

Joi, 23:00 – Antrenamente libere 4 (Eurosport 1)

Sâmbătă, 11:30 – Încălzire (Eurosport 1)

Sâmbătă, 17:00 – Start cursă (Eurosport 1)

Duminică, 17:00 – Final cursă (Eurosport 1)

*Toate sesiunile sunt, de asemenea, disponibile pe Eurosport Player.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite