Ungurii fac o plecăciune în faţa lui Mircea Lucescu: Articol dedicat românului în ziarul lor de sport numărul 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Lucescu, un nume respectat în fotbalul mondial
Mircea Lucescu, un nume respectat în fotbalul mondial

Ferencvaros şi Dinamo Kiev se vor întâlni, diseară (ora 22.00, Digi Sport 3, Telekom Sport 3) în etapa a doua a grupelor Ligii Campionilor, iar cel mai important ziar de sport din Ungaria a prefaţat partida, punându-l în centrul atenţiei pe „Il Luce“.

Mircea Lucescu va rămâne un nume extrem de respectat în lumea fotbalului şi dacă n-ar mai câştiga niciun trofeu până la finalul carierei! 

Oricum, românul are „lipici“ la trofee şi recorduri! Şi-a început mandatul la Dinamo Kiev, cucerind Supercupa Ucrainei, iar săptămâna trecută, cu ocazia meciului Dinamo Kiev - Juventus, scor 0-2, a devenit cel mai vârstnic antrenor din istoria grupelor Ligii Campionilor. 

Tocmai de aceea, oricând se poate scrie un articol amplu despre realizările lui „Il Luce“ în fotbal, ceea ce, potrivit Digi Sport, tocmai au făcut jurnaliştii de la „Nemzeti Sport“, cu ocazia meciului dintre Ferencvaros şi Dinamo Kiev.

Ce au scris ziariştii maghiari?

*Mircea Lucescu a fost un jucător excelent, dar a devenit o legendă vie ca antrenor.

*A pus Hunedoara pe harta României la fotbal şi Doneţk pe cea a Europei. Totuşi, nu i-a fost teamă să semneze cu cei mai mari rivali ai clubului său. Miercuri seară, cel mai în vârstă antrenor din istoria Champions League va sta pe banca lui Kiev împotriva lui Ferencvaros.

*Mircea Lucescu a fost capabil să obţină rezultate mari în Europa de Est. A arătat ce poate să facă la Beşiktaş şi în special la Şahtior. Nu a învăţat niciodată limba turcă, dar totuşi vorbeşte alte şapte limbi: română, engleză, spaniolă, italiană, franceză, portugheză şi rusă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite