Tipic românesc: Stadionul Rapid e gata cu doar doi ani de întârziere! Cât a costat renovarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristi Săpunaru va avea ocazia de a juca pe noul stadion din postura de căpitan al Rapidului
Cristi Săpunaru va avea ocazia de a juca pe noul stadion din postura de căpitan al Rapidului

Arena din Giuleşti a intrat în programul demarat de Compania Naţională de Investiţii (CNI) prin care au fost modernizate patru arene din Capitală, în vederea... Euro 2020!

Cele patru stadioane, care ar fi trebuit să fie folosite de naţionalele sosite la Bucureşti, în vederea antrenamentelor, au fost „Arcul de Triumf“, Ghencea, Giuleşti şi Dinamo. 

Niciun stadion n-ar fi fost gata, dacă Euro 2020 s-ar fi desfăşurat, conform programării iniţiale. Adică, în vara anului 2020. Invitat la Adevărul Live, fostul ministru al Sporturilor, Ionuţ Stroe, a şi recunoscut că pandemia ne-a salvat de la o mare ruşine. Pentru că a cauzat amânarea Campionatului European cu un an şi, drept urmare, România a reuşit să se pună la punct cu pregătirile pentru turneul final.

Chiar şi aşa însă, doar două din cele patru stadioane intrate în programul de renovare, în vederea Euro 2020, au fost finalizate înaintea competiţiei care s-a desfăşurat, în vara anului trecut. Vorbim despre arenele „Arcul de Triumf“ şi Ghencea.

Acum, într-un final, e gata şi Stadionul Rapid. Lucrările de modernizare au început la data de 26 februarie 2019 şi au costat, în total, 38 milioane de euro. 

Noua arenă din Giuleşti are o capacitate de 14.050 de locuri, 184 de locuri de parcare şi, pe lângă terenul principal de fotbal, dispune şi de următoarele facilităţi:

- Săli de antrenament pentru haltere, box, lupte

- Sală de sport multifuncţională

- Sală de forţă şi de recuperare

- Sală de bowling

În plus, stadionul dispune de pistă de atletism, dar şi de locuri de cazare pentru sportivi. 

Caciureac

Închirierea costă 10.000 de euro pe meci

Omul care conduce Clubul Sportiv Rapid, Valentina Caciureac (foto), a explicat că noua arena poate fi dată în folosinţă, inclusiv mâine. Şi a detaliat cât costă închirierea stadionului. Iată afirmaţiile făcute de Valentina Caciureac:

*Am rezolvat, avem toate avizele, de la Primărie, de la DSP, de la Mediu... avem şi autorizaţia de la ISU, este scrisă. Mai trebuie să aibă o vizită formală cei de la ISU şi ne-o aduc. Autorizaţia este eliberată, doar să ne-o aducă. Nu este nicio problemă, toate, absolut toate avizele sunt luate. Le-am trimis draft-ul de contract celor de la FC Rapid, acum îi aşteptăm să vină să îl semnăm. 

*Pe noul stadion se poate juca de mâine, dacă semnăm azi, mâine se poate juca. Dar noi trebuie să semnăm acel contract de închiriere a stadionului pentru meciurile de fotbal. Aşteptăm conducerea clubului de fotbal. Vrem ca FC Rapid să fie prima echipă care joacă aici, să inaugurăm stadionul împreună cu ei. Şi aşa va fi, fără discuţie.

*Noi avem nişte tarife minimale pentru închiriere. Este vorba de minimum 10.000 de euro pentru un meci, plus 200 de euro pe oră nocturna, plus costul utilităţilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite