Simona Halep, ţinta frecventă a testelor antidoping. Românca, de două ori mai verificată, decât Serena Williams

Simona Halep, ţinta frecventă a testelor antidoping. Românca, de două ori mai verificată, decât Serena Williams

Simona Halep a fost supusă, de-a lungul anului 2019, la numeroase teste antidoping, realizate la cererea Federaţiei Internaţionale de Tenis.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai exact, pe parcursul lui 2019, Simona Halep (2 WTA) a fost testată de nu mai puţin de 27 de ori. Dintre acestea, 10 verificări s-au petrecut în timpul turneelor, iar 17 au fost controale inopinate. 

Comparativ, Serena Williams (8 WTA) a fost ţinta testelor de doar 11 dăţi, în aceeaşi perioadă, de şase ori în timpul turneelor şi de cinci ori neanunţat. De remarcat că numărul controalelor în cazului americancei a scăzut dramatic, după ce aceasta a criticat faptul că ar fi testată prea des, reproşând acest lucru conducerii IT.

În completare, Maria Sharapova (373 WTA) a fost testată de 12 ori, de două în timpul competiţiilor şi restul în afara acestora, iar liderul clasamentului WTA, Ashleigh Barty, numără 29 de controale, dintre care 12 în perioada turneelor. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: