Scandal uriaş după FCSB - Mioveni 3-0: Oaspeţii ameninţă cu retragerea din campionat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
fcsb mioveni digisport

Într-un meci din etapa a 12-a a Ligii 1 la fotbal,  FCSB a învins, sâmbătă seară, la Buzău, cu scorul de 3-0, pe CS Mioveni, dar rezultatul a fost viciat de mai multe erori de arbitaj

Întrerupt 10 zile pentru meciurile echipei naţionale din preliminariile CM 2022, Liga 1 s-a reluat cu un scandal uriaş! La Buzău, într-un meci din etapa a 12-a, FCSB a învins al scor de neprezentare pe CS Mioveni, dar rezultatul a fost viciat de mai multe erori flagrante de arbirtaj. 

Succesul categoric al bucureştenilor a fost facilitat de mai multe decizii controversate ale arbitrului Marcel Bîrsan. Mai întâi l-a eliminat, în finalul primei reprize, pe fotbalistul oaspeţilor Buziuc, după un prim cartonaş galben acordat aiurea, pentru ca în partea secundă, la 0-0, să acorde gazdelor o lovitură de la 11 metri inexistentă. Mai mult, FCSB a marcat golul doi dintr-o poziţie suspectă de ofsaid. 

Ion Crăciunescu, unul dintre cei mai titraţi arbitri români retraşi din activitate, a criticat felul în Bîrsan a condus partida de la Buzău şi consideră că toate cele trei decizii controversate au fost eronate. ”Intrarea lui Buziuc nu mi se pare că este de galben. Joacă mingea, o atinge, adversarul se împiedică de el. Nu este o imprudenţă după părerea mea acest atac. Al doilea este fault de galben indiscutabil”, a spus Crăciunescu despre eliminarea jucătorului oaspeţilor. În legătură cu lovitura de la 11 metri, fostul arbitru nu a avut însă niciun dubiu ”Nu poţi să dai penalti niciodată. E imposibil”, în timp ce la ofsaidul de la golul doi i-a acordat arbitrului circumstanţe atenuante şi crede că faza a fost foarte dificlă şi ar fi putut fi judecată corect doar cu ajutorul sistemului VAR. ”Mi se pare că Keşeru are corpul mai apropiat de linia porţii adverse. Astea sunt faze foarte grele. Sunt faze de VAR”, a spus analistul la Digisport.

Specialistul Telekom Sport, fostul arbitru Constantin Zotta, a avut aceeaşi opinie şi a considerat că nu se pune problema vreuni infracţiuni la faza acordarii penalty-ului. "Nu se acordă penalty în mod normal. Suportul regulamentar ar fi că Scarlatache are picioarele ridicate faţă de pământ. Dar e o mişcare naturală. Spun clar că nu e penalty!", a declarat Zotta. 

Cele mai acide critici la adresa prestaţiei lui Bîrsan au venit însă din partea fostul arbitru internaţional Adrian Porumboiu. "Nici înainte de Revoluţie n-am văzut aşa ceva! Nu se poate să dai penalty aici! N-ai demnitate de arbitru! Să plece toţi de la Comisie după o astfel de fază!", a declarat fostul finanţator de la Vaslui. 

Decid miercuri dacă se retrag din campionat

În dialog cu gsp.ro, Ion Georgescu, primarul oraşului Mioveni, a lansat un atac extrem de dur la adresa LPF şi CCA şi a anunţat că ia în calcul să retragă echipa din campionat! „Ăsta de la LPF (n.r.: preşedintele Gino Iorgulescu) şi grecul (n.r.: Kyros Vassaras, şeful CCA, Comisia Centrală a Arbitrilor) nu înţeleg româneşte şi nu ştiu nici fotbal! Nişte derbedei, care şi-au bătut joc de o echipă mai mică pentru a o menţine pe Steaua (n.r.: FCSB). Nu ştiu dacă Vassaras ştie fotbal. România nu are un român care să facă delegările, am adus un grec! Nişte derbedei! 

Arbitrii greşesc la toate partidele noastre, dar numai în defavoarea noastră şi în momente cheie. Să le fie ruşine tuturor derbedeilor din această seară, inclusiv şefilor lor! Bătaie de joc la adresa echipei şi a celor care o susţin!

Miercuri vă anunţăm oficial dacă se retrage echipa din campionat! Am mai spus-o, dar acum chiar susţin retragerea ei. Întrebaţi-i şi pe derbedeii ăştia din România ce se întâmplă. Trebuie să discut cu sponsorii şi cu Consiliul Local, dar eu susţîn retragerea lor”, a susţinut Georgescu, într-o intervenţie pentru sursa citată.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite