România „tremură“: De ce trebuie să batem Ungaria, pe când adversarelor le ajunge şi un egal cu noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crina Pintea a dat cinci goluri cu Kazahstan într-o victorie chinuită
Crina Pintea a dat cinci goluri cu Kazahstan într-o victorie chinuită

După primele patru etape disputate în grupa C, atât România, cât şi Ungaria au obţinut câte două victorii. Unguroaicele sunt însă într-o situaţie mai fericită în perspectiva unei calificări în Grupele Principale.

România şi Ungaria se vor înfrunta, vineri, în „finala“ grupei C, în meciul care va stabili cine va merge în Main Round, alături de Spania şi Muntenegru, deja calificate.

Din păcate, noi avem doar varianta victoriei, în timp ce Ungaria va obţine calificarea şi cu un egal. Iar asta pentru că, în acest moment, golaverajul e în favoarea formaţiei maghiare: +29 faţă de -9. Cum s-a ajuns aici, în condiţiile în care ambele naţionale au învins doar Senegal şi Kazahstan, pierzând cu Spania şi cu Muntenegru? Diferenţa s-a făcut la scorurile înregistrate.

România plăteşte, în primul rând, pentru victoria chinuită cu Kazahstan! Această naţională de mâna a patra a pierdut la 24 de goluri diferenţă în faţa Ungariei: 39-15! Prin comparaţie, noi ne-am chinuit pentru un succes la două goluri: 22-20.

Apoi, nici cu Senegal nu ne-am descurcat mai bine decât unguroaicele. România a câştigat cu 29-24 în faţa vicecampioanei Africii (5 goluri diferenţă), pe când Ungaria a învins cu 30-20 aceeaşi echipă (10 goluri diferenţă).

O altă mare contraperformanţă pentru România a venit în partida de debut de la Mondiale: 16-31 cu Spania. Acest scor ne-a adus un -15 la golaveraj. Prin comparaţie, Ungaria, chiar dacă a pierdut, a suferit o înfrângere la doar 4 goluri diferenţă: 25-29.

Singurul meci în care România şi Ungaria au cedat la un gol diferenţa a fost cel cu Muntenegru. Ele au pierdut cu 24-25, noi cu 26-27.

CITEŞTE ŞI:

România le-a scârbit pe handbaliste: „Le faceţi praf la înfrângeri!“, Oana Manea a izbucnit la televizor

Imagine indisponibilă
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite