România se implică în scandalul momentului: Răzvan Burleanu atacă Superliga de fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Burleanu / FOTO Inquam Photos / Mircea Roşca

Fotbalul românesc a prins ultima dată un loc la „masa bogaţilor“, în grupele Ligii Campionilor, în 2013. Chiar şi aşa, şeful Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a simţit nevoia să comenteze o luptă pentru putere şi bani, la vârful piramidei, care ne va afecta puţin spre deloc.

Europa „fierbe“, după lansarea oficială a proiectului care poate distruge competiţiile continentale, aşa cum le ştim.

Superliga europeană implică, deocamdată, 12 formaţii fondatoare, iar numărul lor poate creşte la 15, în următoarea perioadă. Dacă s-ar lansa, aşa cum se vorbeşte în acest moment, grupările implicate vor fi excluse din întrecerile interne, dar şi în cele organizate de UEFA. În plus, jucătorii acestor formaţii riscă să primească interdicţia de a evolua pentru echipele lor naţionale, după cum se vehiculează, în aceste momente!

Scandalul e atât de mare, încât a stârnit reacţii din lumea politică, după cum „Adevărul“ a scris aici. În aceste condiţii, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a simţit nevoia de a-şi exprima şi el punctul de vedere. Într-o intervenţie la Europa FM, şeful de la „Casa Fotbalul“ a condamnat ideea lansării Superligii europene de fotbal.

Ce a spus Răzvan Burleanu?

*Mă bucură faptul că am văzut că UEFA, FIFA, cele trei federaţii naţionale, din Anglia, Italia şi Spania, împreună cu cele trei ligi profesioniste din aceste ţări împărtăşesc acelaşi punct de vedere şi anume că această competiţie poate să distrugă modelul european al sportului, care este bazat pe un sistem de retrogradare-promovare şi totdată pe principiul solidarităţii.

*Din punctul meu de vedere, cluburile care vor face pasul spre această competiţie au interese exclusiv financiare şi nu sunt absolut deloc interesate de pasiunea suporterilor, de investiţiile în propriile academii, altfel spus tratează echipele de fotbal - şi mă refer acum la acţionariatul acestor cluburi - doar ca un produs de entertainment.

*Şi o să înţelegem de ce cele mai multe dintre cluburile care fac parte din acest grup în momentul de faţă, din cele 12, sunt deţinute de capital american. Prin urmare, nu cred că pe termen mediu şi lung o asemena competiţie poate să aibă succes, mai ales că atât UEFA, FIFA, cât şi cele trei asociaţii naţionale şi ligile din ţările respective au avut o poziţie fermă: orice club care va participa în această competiţie va fi exclus, atât din competiţiile europene, cât şi din competiţiile interne.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite