România, analizată de un atacant legendar: Ce crede Dimitar Berbatov despre tricolori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dimitar Berbatov urmăreşte cu atenţie fotbalul din zonă, inclusiv pe cel românesc
Dimitar Berbatov urmăreşte cu atenţie fotbalul din zonă, inclusiv pe cel românesc

Fostul vârf al celor de la Manchester United a analizat şansele primei reprezentative, în tentativa de a ajunge la Euro 2020. Primul pas va fi barajul din această seară (ora 21.45, Pro TV), cu Islanda.

Înaintea meciurilor de baraj pentru calificarea la Campionatul European, Dimitar Berbatov crede că Bulgaria ar fi uşoară favorită într-un eventual meci decisiv cu România. „Cred că Bulgaria ar putea avea un mic avantaj“, a spus Berbatov pentru Betfair, recunoscând că este un moment important pentru ambele echipe naţionale.

România înfruntă Islanda în deplasare în timp ce Bulgaria primeşte vizita Ungariei astăzi pentru a decide cele două echipe din care se va alege una singură care merge la Euro 2020. 

Fostul internaţional bulgar, Dimitar Berbatov, e conştient de importanţa jocurilor ce urmează şi a relatat pentru Betfair: „Se anunţă câteva jocuri mari în play-off-urile Euro, sper că Bulgaria va câştiga meciurile şi se va califica pentru Euro şi cred că România va lupta din greu pentru a obţine acelaşi lucru“. 

Berbatov nu vede o rivalitate între România şi Bulgaria, însă crede că ţara sa ar avea prima şansă într-un meci decisiv cu echipa naţională a României. Meciul ar urma să se desfăşoare în Bulgaria în luna noiembrie.

„Suntem mândri vecini şi avem echipe similare din punct de vedere al fotbalului. Dacă România ar învinge Islanda, iar Bulgaria ar învinge Ungaria şi s-ar înfrunta, nu ar exista o favorită evidentă. Ar fi un meci foarte interesant dacă l-am avea! Nu este un derby ca, de exemplu, Anglia versus Scoţia, este doar un alt joc pe care vrei să-l câştigi, însă fără un nivel mare de rivalitate“.

„Cred că Bulgaria ar putea avea un mic avantaj, dar sunt puţin părtinitor în cazul ăsta! În prezent, Bulgaria nu are un jucător emblematic, însă are o echipă de jucători buni care performează bine împreună şi asta poate fi mai important. Există câţiva tineri care îşi vor da seama că este o mare şansă pentru ei să se califice la un turneu uriaş şi tot ce pot face este să dea 100% pentru a nu o rata. Dacă ar ajunge la un turneu important, ar fi uimitor pentru aceşti tineri şi ar reprezenta un punct culminant în cariera lor“.

Berbatov a mai vorbit despre ultima etapă din Premier League, unde Manchester United a fost învinsă cu 6-1 pe teren propriu de către Tottenham în duelul dintre două foste echipe ale atacantului bulgar. Acesta a lăudat Everton, echipa care conduce clasamentul după patru etape cu un start perfect în campionat sub comanda lui Carlo Ancelotti. 

Weekendul trecut a fost incredibil în Premier League

„Weekend-ul trecut a fost într-adevăr incredibil! În primul rând, nu mă aşteptam să li se întâmple una ca asta celor de la Liverpool - unul dintre cei mai impresionanţi campioni din ultimii ani să primească şapte goluri?! Wow! Asta m-a surprins, pe mine şi pe mulţi alţii. Mi-ar plăcea mult să ştiu ce a mâncat la prânz Villa înainte de meciul acela, sincer“.

„Despre United, ce mai e de zis? Orice lucru bun pentru ei s-a întâmplat în primele două minute! Într-adevăr, este dificil să joci cu doar 10 oameni, dar din punct de vedere al jocului vrei să vezi mai multe. Una este să primeşti şase goluri, s-a întâmplat asta şi când eram acolo, dar am încercat totuşi să performăm şi asta a fost diferenţa - dorinţa asta de performanţă nu a fost acolo duminică. Cred că rezultatul se datorează unei combinaţii dintre jocul foarte slab al lui United, şi atitudinea nemiloasă a celor de la Spurs – băieţii de la Spurs au fost într-adevăr în formă“.

„Jucătorii de la United ştiu că nu au fost suficient de buni şi am văzut că unii dintre ei şi-au cerut scuze după meci, pe reţelele de socializare. Pe de altă parte, când ai o echipă ca Spurs, care a fost atât de nemiloasă, exploatezi fiecare slăbiciune; este o echipă împotriva căruia a fost greu de jucat şi nu îi poţi învinui că au fost atât de fericiţi după aceea. United a făcut prea multe greşeli în apărare dar, din nou, cu 10 jucători este dificil, iar atunci când încasezi deja trei goluri ştii că nu există cale de întoarcere, iar capetele pot cădea. Cred că asta a contribuit mult la rezultat“.

Ole va fi sub presiune

„Ole Gunnar Solsksjaer a avut parte de critici recent, şi pot înţelege de ce şansele sugerează că el este cel mai probabil managerul care îşi va părăsi postul, mai ales dacă continuă pe acest drum. Presiunea asupra lui va continua să crească şi, dacă continuă să nu câştige puncte, probabil va veni momentul în care se vor lua măsuri. Cred, personal, că este în continuare potrivit pentru job, dar va trebui să vedem. Pentru mine este însă uimitor că Mauricio Pochettino este încă disponibil pentru această poziţie, unul dintre cei mai buni antrenori de fotbal, după părerea mea“.

Everton poate merge până la capăt

„Everton este în fruntea clasamentului! A fost întotdeauna o echipă pregătită să devină cu adevărat mare. Liga este un maraton, nu un sprint, dar ai fi la fel de fericit să fii în pielea celor de la Everton“.

„Ar fi minunat să-i văd concurând în top, căci au managerul şi jucătorii potriviţi să o facă. Profită de greşelile altor echipe, iar James Rodriguez se simte şi foarte bine în această echipă“.

„Dominic Calvert-Lewin arată fenomenal! La 23 de ani să marchezi goluri aşa cum face el este uimitor. Carlo Ancelotti are în mod clar un impact bun asupra echipei, jucătorii îl respectă – reuşeşte să aducă o aură de câştigător oricărei echipe. Cei de la Everton pot avea în plan un sezon mare cu multe trofee, şi, atâta timp cât rămân în formă, pot fi competitivi“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite