Roland Garros, obligat să reducă iar numărul de spectatori: Câţi oameni vor putea asista la meciuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile franceze au redus de la 5.000 la 1.000 numărul maxim de spectatori autorizaţi să asiste zilnic la meciurile ultimului turneu de Grans Slam al anului.

Iniţial, organizatorii îşi dorea să permită zilnic accesul a 20.000 de spectatori, apoi au fost nevoiţi să accepte 11.500 şi ulterior 5.000 pe zi. Însă numărul de cazuri de infectare cu Sars-CoV-2 a continuat să crească în multe regiuni ale Franţei, iar guvernul francez a fost nevoit să înăsprească măsurile de distanţare fizică.

Ultima modificare, adoptată ca urmare a noilor restricţii privind adunările publice pentru zonele aflate în "stare de alertă sporită", aşa cum este şi cazul Parisulu, a afectat şi turneul de tenis, care va mai putea acceptat doar 1.000 de persoane zilnic.

Autorităzţile au precizat că persoanele acreditate (organizatori, jucători, staff, ziarişti etc) sunt "supuse unui protocol specific" şi nu se numără printre cele 1.000 de persoane autorizate zilnic.

În aceste condiţii, în cele 15 zile de competiţie vor fi prezenţi în tribunele de la Roland Garros doar 15.000 de spectatori, cu mult mai puţin faţă de cei circa 520.000 de iubitori ai tenisului care au asistat la ediţia precedentă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite