Premiile presei sportive: „Adevărul“ a luat cea mai râvnită distincţie

Premiile presei sportive: „Adevărul“ a luat cea mai râvnită distincţie

Dumitru Graur, preşedinte APS

Asociaţia Presei Sportive din România (APS), for condus de reputatul jurnalist Dumitru Graur, şi-a ales laureaţii.

Pandemia a dat peste cap şi planurile celor de la APS de a organiza, în acest an,  festivitatea în cadrul căreia laureaţii premiilor APS 2019 să-şi primească trofeele.
 
Chiar dacă au anunţat lista câştigătorilor din luna mai, cei de la APS au amânat înmânarea trofeelor, în speranţa că situaţia epidemiologică va permite, la un moment dat, organizarea galei. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, jurnaliştii premiaţi au fost programaţi să treacă individual pe la sediul APS, pentru a-şi primi trofeele.
 
„Adevărul“, prin coordonatorul secţiei de Sport, Amir Kiarash, a luat trofeul pentru cel mai bun ziarist din presa scrisă.  
 
„Cu siguranţă, n-am fost niciodată şi nu sunt cel mai bun ziarist de presa scrisă, dar le mulţumesc celor de la Asociaţia Presei Sportive (APS) şi domnului Dumitru Graur că s-au gândit la mine, în momentul în care au acordat aceste premii. Dacă e vreun motiv să fiu premiat, probabil, ţine de faptul că, anul ăsta, în iunie, am făcut 18 ani de când lucrez în presa sportivă. Iar dacă v-aţi întrebat vreodată cum poate un tip născut în Iran, ajuns aici în 1992, când nu vorbea o boabă de româna (aveam, totuşi, la mine, un ghid de limba română cu coperţi albastre!) să ajungă în presă şi să prindă şi 18 ani în domeniul ăsta, atunci vă spun că singura mea calitate a fost încăpăţânarea. Care, în unele momente ale vieţii, devine un defect, dar pe mine m-a ajutat mai mult decât mi-a făcut rău“, a spus colegul nostru, în momentul în care şi-a primit trofeul.
 
 
 
Iată care sunt laureaţii anului 2019 în presa sportivă din România:
 
*Radio, Premiul „Ion Ghiţulescu”: Postul Radio Sport Total FM
 
*Emisiune TV, Premiul „Emanuel Valeriu”: Dan Filoti (Digi Sport Matinal)
 
*Comentariu TV, Premiul „Cristian Ţopescu”: Ionuţ Angheluţă (Digi Sport)
 
*Presă scrisă, Premiul „Ion Cupen”: Amir Kiarash (Adevărul)
 
*Foto, Premiul „Petru Fuchs”: Raed Krishan (Gazeta sporturilor)
 
*Blog sportiv, Premiul „Teodora Maftei”: Daniel Marton (sportextra.ro)
 
*Tânăr jurnalist, Premiul „Grigore Caracostea”: Andreea Visu (Prosport.ro)
 
*Carte sportivă, Premiul „Ioan Chirilă”: Alin Buzărin, Cristian Costache (pentru volumul „Poveştile nemuritoare ale fotbalului românesc”)
 
*Premiul „Aurel Neagu”, pentru întreaga carieră: Stelian Trandafirescu (93 de ani)
 
*Premiul Special APS: Liviu Ştefan Manolache (statistician GSP şi LPF)

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările