Premierul Cîţu, despre afirmaţia lui Novak în legătură cu Ana Maria Popescu: A fost un comentariu nefericit

Premierul Cîţu, despre afirmaţia lui Novak în legătură cu Ana Maria Popescu: A fost un comentariu nefericit

FOTO Facebook

Premierul Florin Cîţu a catalogat drept "un comentariu nefericit" afirmaţia ministrului Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, care a spus că Ana Maria Popescu nu ar fi luat medalia de aur la JO dacă federaţia de scrimă ar fi fost mai bine finanţată, informează news.ro..

Ştiri pe aceeaşi temă

"Un comentariu nefericit al domnului ministru. Până la urmă, toţi ne bucurăm pentru aceeaşi victorie. (...) Trebuie spus clar că finanţarea pentru Olimpiadă se face în timp. Cred că e momentul să ne bucurăm şi să ne gândim la strategia pentru viitoarea Olimpiadă, să luăm aurul. Cred că ne-am bucurat pentru argint, ne-am bucurat şi pentru Popoivici, ne bucurăm pentru tot ce fac sportivii noştri. (...) Să ne aducem aminte că această Olimpiadă a venit într-o perioadă dificilă de pandemie. Eu îi felicit pe toţi, participarea a Olimpiadă este un semn de normalitate şi aveam nevoie de aşa ceva în această perioadă” , a declarat premierul la Digi24.
 
Primul ministru a subliniat importanţa dezvoltării „spaţiilor destinate sportului", arătând că „după aceea va veni şi performanţa” În ceea ce priveşte ipoteza ca la şcoala primară copiii să înceapă cursurile cu ore de nutriţie şi mişcare, premierul a afirmat că „plăcerea de a face sport nu cred că vine prin a impune ceva, cred că trebuie fiecare familie să decidă”.
 

Cîţu, despre performanţa în sport

Cîţu a susţinut că „de la joacă” se ajunge la performanţă. „Trebuie să reconstruim multe dintre sporturile noastre – şi fotbalul şi gimnastica, dar trebuie să reconstruim după fiecare meci, să vedem ce nu a mers şi să îmbunătăţim lucrurile pentru următoarea competiţie”
 
Premierul a afirmat că face sport, merge la sală săptămânal şi aleargă. "Am rutina asta de mic, când stăteam în curte, în şcoală am făcut şi fotbal şi handbal, era natural".
 
De asemenea, premierul este încrezător că naţionala de fotbal îşi poate reveni la meciul cu Noua Zeelandă, de la turneul olimpic, după ce a avut un moment dificil cu echipa Coreei de Sud.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările