Povestea incredibilă a handbalistei noastre care a speriat Norvegia: În urmă cu 12 ani mulgea vacile şi mergea la coasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crina Pintea
Crina Pintea

România a învins la scor Norvegia şi s-a calificat în Grupa Grincipală II a turneului final al Campionatului European de Handbal feminin din Franţa.

Toate fetele au avut o evoluţie remarcabilă. de la portarul Yulia Dumanska, desemnată omul meciului, şi pănă la Cristina Neagu, autoare a 11 goluri, ori Crina Pintea, care a măcelărit apărarea Norvegiei. Aceasta din urmă a cules aprecierilor adversarelor, inclusiv antrenorul Thorir Hergeirsson, declarându-se impresionat de forţa, jucătoarei de 1,92 m: "Pintea este mare si puternica! Intr-o buna zi poate vom fi capabil sa o oprim. Rar te intalnesti cu asemenea jucatoare"

Crina Pintea, acum în vârstă de 28 de ani, a început handbalul  târziu, la vârsta de 16 ani. A mers să dea probe la Râmnicu Vâlcea, după ce s-a întâlnit întâmplător pe uliţă cu un fost profesor de sport.

Au convenit să-I scrie o scrisoare lui Gheorghe Tadici, antrenorul naţionalei în acea perioadă, iar acesta a văzut-o şi a trimis-o în probe la Vâlcea. A stat doi ani la Vâlcea, la Oltchim şi mai apoi la Centrul de Excelenţă, iar la 18 ani a decis să îl urmeze pe Gheorghe Tadici la Zalău.„Toată lumea cu care am vorbit îmi zicea să nu mă duc la Zalău. Dar eu le spuneam tuturor. «Orice mi-aţi spune voi, nu mă interesează! Eu merg la Zalău, vreau să fiu recunoscătoare, fiindcă eu ştiu ce a făcut omul Gheorghe Tadici pentru mine!»".Când am ajuns acolo, după primele meciuri, a început calvarul. Au început amenzi, jigniri. Aşa a continuat şase ani de zile! Nu vreau să îmi mai aduc aminte de acele clipe!", a povestit Crina Pintea, într-un articol din Gazeta Sporturilor.

În 2015 a semnat cu Thuringher, în Germania, iar din 2017 joacă la Paris 92. A avut oferte şi din ţară, mai bune financiar, însă a preferat să mai rămână o vreme printre străini. Când vine acasă, vine încărcată de cadouri, iar fraţii ei mai mici îi vorbesc cu „dumneavoastră“. O sportivă cu care ne mândrim şi care se mândreşte cu trecutul ei la ţară: "Nu mi-e ruşine de originea mea. Am muncit mult, de la muls oi, vaci, coasă, sapă, secerat, tot ce ţine de câmp, până la munca mamei, în casă“.

Crina Pintea a câştigat medalia de bronz cu România la Mondialul din 2015.

12 goluri a marcat Crina Pintea la Campionatul European din Franţa

Clasamentul Grupei Principale II

1. Romania    2 2 0 0 60-47   4 puncte
2. Olanda       2 2 0 0 56-52   4 puncte
3. Ungaria      2 1 0 1 57-54   2 puncte
4. Germania  2 1 0 1 57-61   2 puncte
5. Spania       2 0 0 2 53-60   0 puncte
6. Norvegia    2 0 0 2 55-64   0  puncte
*primele 2 echipe se califica în semifinale

România va întâlni duminică Olanda, marţi Spania şi miercuri Ungaria.

Ea este liderul. Vezi AICI reacţia Cristinei Neagu când mai erau cinci minute din meciul cu Norvegia

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite