Povestea celui care a descoperit-o pe Bianca Andreescu: şi-a vândut casa şi locuieşte într-o rulotă

Povestea celui care a descoperit-o pe Bianca Andreescu: şi-a vândut casa şi locuieşte într-o rulotă

Bianca Andreescu FOTO Arhivă personală/Facebook

Stabilită în Canada, Bianca Andreescu a început tenisul pe meleagurile din România, unde Gabriel Hristache a învăţat-o primele noţiuni din sportul cu racheta.

Ştiri pe aceeaşi temă

La cei 46 de ani ai săi, cel dintâi antrenor al Biancăi Andreescu a oferit un interviu pentru „Gazeta Sporturilor”, în care a povestit despre sacrificiile făcute pentru a-şi ţine copiii la tenis. Spre exemplu, Gabriel Hristache şi-a vândut casa pentru a le asigura copiilor săi un viitor în tenis, iar acum locuieşte într-o rulotă şi crede că, fără 300.000 de dolari, nu se poate face performanţă în sportul „alb”.

Înapoi în timp, după perioada în care a pregătit-o pe Bianca Andreescu, aceasta a plecat în Canada, alături de familie. Părinţii sportivei au încercat să-l convingă să se mute la Toronto şi să aplice învăţăturile sale şi acolo, însă a preferat să rămână la Piteşti, unde lucrurile păreau să meargă. Nu mai ţine legătura cu cea pe care a descoperit-o. Totuşi, este convins că va ajunge cea mai bună jucătoare de tenis din lume: „Clar, cât de curând posibil. Doi ani i-am dat. Mai are nevoie doar de maturitate”, spune antrenorul pentru sursa citată.

„Eu vă zic o chestie: din 10 meciuri directe între Halep şi Andreescu, punându-l şi pe ăsta la socoteală, scorul va fi 7-3 pentru Bianca. O spun clar. Acum, şi-au luat pulsul. Dacă e să le comparăm în toate planurile, de la calităţi la mental, la psihic, Bianca e peste!”, mai povesteşte antrenorul, care spune că Bianca Andreescu este superioară Simonei Halep: „Din punctul meu de vedere, a depăşit-o deja. Ce era românca la 18-19 ani? Ce este Bianca? Dacă nu se alege cu vreo accidentare gravă, are mai mult timp fizic să obţină trofee”. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările