Otmar Szafnauer, născut lângă Arad, intră în Formula 1: Va fi şeful echipei lui Fernando Alonso!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Otmar Szafnauer. FOTO: Alin Huiu / Facebook
Otmar Szafnauer. FOTO: Alin Huiu / Facebook

S-a născut la Semlac, lângă Arad, acolo unde a şi început dragostea lui pentru motorsport. Mai întâi, cu un kart, pe care l-a pilotat prima oară când avea 4 ani.

La 50 de ani distanţă, vorbeşte româna aproape perfect, iar anual revine în ţara sa natală pentru a-şi vizita rudele rămase aici.

De ieri, el e noul Team Principal, şef mai pe româneşte, la scuderia Alpine F1, locul 5 în clasamentul final al Formulei 1 din 2021. La această echipă, piloţi sunt celebrul Fernando Alonso (Spania) şi Esteban Ocon (Franţa). Alonso are două titluri de Formula 1 în palmares, în 2005 şi 2006, pe când era la Renault.

Cu mamă româncă şi tată cu origini germane, Otmar Szafnauer a emigrat în Statele Unite ale Americii, atunci când avea doar 8 ani, în 1972, ajungând cu părinţii la bunicul său care era deja stabilit acolo de multă vreme. 

Până la Alpine F1, Otmar a mai lucrat cu scuderiile Force India şi Aston Martin, fiind unul dintre cei mai apreciaţi manageri din acest circuit exclusivist.

E al doilea Team Principal din Formula 1 cu origini româneşti. Călin Colesnic a condus scuderii precum Jordan, Midland, Spyker şi Force India.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite