Oficial: PSG, declarată campioană în Franţa. Care sunt echipele retrogradate şi cine promovează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSG îşi trece în palmares un nou titlu de campioană a Franţei, după ce Liga Profesionistă de Fotbal din Franţa, LFP, a anunţat oficial închiderea sezonului 2019/2020 al campionatului.

Cu zece etape rămase de disputat în Ligue 1, PSG, de şase ori campioană în ultimii şapte ani, era lider în clasamentul Franţei la momentul întreruperii competiţiei. Practic, în Franţa clasamentul de la momentul întreruperii campionatului va funcţiona ca un clasament de final de sezon: Amiens şi Toulouse, clasate pe locurile 19, resepctiv 20, retrogradează eşalonul secund.

Distribuţia sezonului 2020/2021 din Ligue 1 va fi completată de Lorient şi Lens, clasate pe primele două locuri în Ligue 2 în momentul întreruperii competiţiei.

Conform clasamentului îngheţat, PSG, Marseille şi Rennes vor juca în sezonul următor în Liga Campionilor, iar Lille, Reims şi Nice vor merge în Europa League, anunţă „L'Equipe“. Totuşi, cel mai important cotidian din Franţa anunţă că Lyon, pe şapte în acest clasament, ia în calcul atacarea deciziei în instanţă după decizia care o lasă în afara cupelor europene. În acest moment, Lyon este încă implicată în Liga Campionilor, competiţie a cărei soartă rămâne incertă: în turul optimilor, OL s-a impus pe teren propriu în faţa lui Juventus, scor 1-0.

Decizia LFP vine ca o consecinţă firească, după ce Guvernul de la Paris a decis că nicio competiţie sportivă nu poate fi organizată pe teritoriul Franţei până la finalul lunii iulie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite