Numai în România: Cum a fost catalogat un sportiv de culoare la televizor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valeriu Iftime şi-a cerut imediat scuze pentru gafa făcută
Valeriu Iftime şi-a cerut imediat scuze pentru gafa făcută

Ce-i în guşă, şi-n capuşă! Iată explicaţia unui moment stânjenitor, petrecut marţi seară, la o emisiune de analiză a unui meci din Liga I.

Rasismul e o problemă şi în România, însă ceea ce s-a petrecut la finalul partidei CFR Cluj - FC Botoşani nu trebuie pus pe seama acestei probleme. Chiar dacă, spre exemplu, în SUA, un astfel de moment ar fi născut reacţii vehemente, la noi, putem pune acest episod pe seama unei gafe simpatice.

Concret, patronul moldovenilor, Valeriu Iftime, a intrat la Digi Sport şi, supărat pe înfrângerea echipei sale cu 0-1, a reclamat un penalty neacordat de arbitrul Marius Avram. Bineînţeles, pe ecran au început să curgă imaginile cu faza despre care vorbea Iftime şi în care ar fi fost faultat atacantul celor de la FC Botoşani, Hamidou Keyta. Fotbalistul francez de culoare a fost identificat astfel de Iftime:

*Faultul făcut de Burcă (n.r. - fundaş CFR Cluj), marele fotbalist Burcă, asupra lui Keyta, pe ăla nu l-a văzut? 

*Burcă a făcut fault acolo? La faza cu Keita, da. M-am uitat. Burcă are piciorul pe tibia ţiganului, pardon, lui Keita. Vă rog să vă uitaţi! Burcă are piciorul pe tibia lui Keita. E păcat că dezmembrăm fotbalul în halul ăsta.

Keita

Aceasta e faza despre care vorbea Iftime şi în care Keita (dreapta) ar fi fost faultat

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite