Lumea se fereşte de chinezi: Cum au ajuns să fie trataţi asiaticii în Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După atentatele de la 11 septembrie, au urmat ani la rând în care musulmanii au fost discriminaţi. Acum, povestea se repetă, însă cu chinezii în prim-plan. Motivul? Pandemia care a pus planeta pe butuci.

Chiar dacă încearcă din răsputeri să se spele pe mâini, China va fi considerată mereu ţara care a răspândit coronavirusul în restul lumii. Explicaţia e simplă: primul caz de COVID-19 a apărut în „Ţara Marelui Zid“ şi, mult timp, dovezile şi cifrele reale ale dezastrului au fost ascunse de conducătorii chinezi.

Atât iresponsabilitatea lor, cât şi incompetenţa celor care se află la Organizaţia Mondială a Sănătăţii ne-au adus unde suntem acum. Şi, cu toţii vom continua să plătim un preţ înfiorător de mare pentru cele întâmplate în ultimele luni. 

Cu siguranţă însă, chinezii vor avea parte de un tratament special din partea comunităţii internaţionale. Deja se vorbeşte de izolarea economică a acestei ţări, drept pedeapsă pentru declanşarea pandemiei. Până atunci, din păcate, chinezii de rând vor suferi. Ceea ce s-a şi întâmplat deja, dacă e să ne luăm după ce a povestit atacantul ivorian al echipei Wuhan Zall, Jean Kouassi. Potrivit ziare.com, acesta a fost în Spania cu echipa sa de club şi a văzut cum localnicii s-au ferit de jucătorii chinezi, ori de câte ori i-au văzut în locurile publice.

Ce a povestit Jean Kouassi?

*Nu voi uita niciodată acest an! E un moment foarte, foarte ciudat. S-au întâmplat atât de multe lucruri pe care nu le voi uita niciodată.

*A fost foarte dificil în Spania, foarte dificil. Aveam numele oraşului pe echipament (n.r. - Wuhan) şi, de fiecare dată când ieşeam, oamenii se uitau diferit la noi. Mai ales la jucătorii chinezi, care au avut experienţe negative în supermarket-uri.

*A fost dificil şi pentru stafful tehnic. Ne antrenam, dar nimeni nu mai dorea să joace meciuri cu noi. Nu găseam niciun adversar. Atmosfera din echipă era foarte, foarte proastă! Cand ne antrenam puteam vedea că jucătorii chinezi nu voiau sa fie acolo. Erau foarte nervoşi şi totul era ciudat. În fiecare zi, veneau veşti proaste din Wuhan.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite