La Ploieşti se dă ultima bătălie înainte de finala circuitului naţional de baschet 3×3 Sport Arena Streetball

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Etapa decisivă pentru calificarea în finala circuitului naţional de baschet 3×3 Sport Arena Streetball va avea loc în acest week-end la Ploieşti.

Superbet Ploieşti Streetball va reuni la start peste 70 de echipe la toate categoriile de vârstă.

Vor fi două zile pline de baschet 3×3, disciplină olimpică începând cu ediţia Tokyo 2020, cu aproape 300 de jucători care s-au înscris în mai puţin de o oră pentru evenimentul de la AFI Ploieşti, unul dintre cele mai populare din circuitul naţional. Nu mai puţin de 16 echipe s-au înscris la categoria Open Feminin, fetele luptând atât pentru calificarea în finala circuitului cât şi pentru punctele puse în joc, care se contabilizează şi în clasamentul pe naţiuni, criteriu principal de calificare la Jocurile Olimpice. România ocupă locul cinci în lume şi trei în Europa şi se duelează de la distanţă cu Franţa şi Rusia pentru primele două locuri pe continent, care asigură calificarea directă la Tokyo.

Duelurile vor fi aprinse şi la categoria Open Masculin, acolo unde echipele luptă pentru calificarea la finala circuitului Sport Arena Streetball. Campioana Sport Arena Streetball 2019 va obţine biletele pentru etapa de circuit mondial FIBA 3×3 World Tour de la Debrecen.

Meciurile din faza grupelor se vor desfăşura sâmbătă, începând cu ora 9.40, până la ora 21.00. Ziua de duminică este rezervată atât meciurilor din faza grupelor la unele categorii de vârstă cât şi fazelor eliminatorii, competiţia fiind programată să se încheie în jurul orei 20.00.

În ambele zile, în cursul după amiezii, majoretele Ploieşti Dancers şi trupele de dans Vogue şi MiniVogue vor fi prezente pentru a încânta publicul cu momente de dans.

Spectatorii vor avea la rândul lor şansa de a fi parte din acţiune, prin intermediul concursurilor organizate de-a lungul celor două zile de competiţie, care vor anima zona de eveniment de la Superbet Ploieşti Streetball. AFI Ploieşti împreună cu partenerii competiţiei pun la bătaie numeroase premii la concursurile dedicate spectatorilor. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite