Jocurile Olimpice, triatlon: Felix-Pierre Duchampt, reprezentant în premieră pentru România, s-a poziţionat pe locul 36 în competiţia individuală

Jocurile Olimpice, triatlon: Felix-Pierre Duchampt, reprezentant în premieră pentru România, s-a poziţionat pe locul 36 în competiţia individuală

Jocurile Olimpice Tokyo FOTO Shutterstock

Triatlonistul Felix-Pierre Duchampt, reprezentant în premieră pentru România la această disciplină, s-a clasat, luni, pe locul 36 în competiţia individuală, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. România nu a avut niciodată reprezentare olimpică la triatlon.

Ştiri pe aceeaşi temă

Francezul Felix-Pierre Duchampt, care a obţinut cetăţenia română în 2020, a încheiat competiţia de luni în 1:49.06 ore, după cele trei probe de înot, ciclism şi alergare. Competiţia a fost încheiată de 49 de sportivi din 51 care au luat startul, conform news.ro.

Prezenţa lui la JO de la Tokyo este o premieră pentru olimpismul românesc. Felix-Pierre Duchampt are 29 de ani şi este legitimat la CS Politehnica Cluj-Napoca.

Medaliile olimpice în competiţia de triatlon de luni au fost obţinute, în ordine, de Kristian Blummenfelt (1:45.04, Norvegia), Alex Yee (1:45.15, Marea Britanie) şi Hayden Wilde (1:45.24, Noua Zeelandă).

România participă la JO de la Tokyo (23 iulie-8 august) cu 101 de sportivi, 46 la feminin, 55 la masculin, la 17 discipline sportive, adică înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3x3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box, scrimă, triatlon, judo, tir cu arcul şi tenis.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările