Jocurile Olimpice, un dezastru în cifre: Câte bilete au fost returnate până acum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tokyo

În contextul pandemiei de coronavirus, cei mai mulţi japonezi nici nu vor să mai audă de un eveniment care, altă dată, aduna mii de spectatori în arene arhipline.

Există diferite cifre privind numărul total de bilete vândute de japonezi pentru Jocurile Olimpice. Estimările variază de la 7,8 milioane de tichete la 9 milioane. 

După ce decizia excluderii spectatorilor străini se va anunţa, oficial, săptămâna viitoare, organizatorii trebuie să dea un verdict şi în privinţa gradului de ocupare al arenelor care vor găzdui diferite probe din cadrul Jocurilor. O decizie în acest sens se va lua până în luna aprilie, în baza situaţiei epidemiologice din Japonia.

Oricum, pe lângă faptul că vor fi nevoiţi să restituie, integral, banii încasaţi pe biletele vândute în străinătate, japonezii mai au o problemă. Nici în ţară, oamenii nu mai sunt dornici să asiste de la faţa locului la probele din cadrul Jocurilor. Potrivit Kyodo News, aproape 4,5 milioane de bilete au fost vândute în Japonia. Numai că deja sunt 810.000 de tichete returnate din partea localnicilor care preferă să vadă Jocurile din faţa televizorului.

De ce o nouă amânare a fost exclusă?

Având în vedere că pandemia de coronavirus face, în continuare, ravagii, şi scade puternic intersul pentru JO, mulţi au întrebat de ce japonezii şi oficialii de la CIO n-au amânat cele două evenimente, încă o dată, pentru 2022? Răspunsul a fost oferit de directorul executiv al Comitetului de Organizare, Toshiro Muto. 

Acesta a spus că, în primul rând, atleţii n-ar fi suportat o asemenea decizie, fiind imposibil să se mai pregătească încă un an sub presiunea participării la Jocurile Olimpice. Iar amânarea nu era posibilă nici din punct de vedere organizatoric, având în vedere cheltuielile uriaşe pe care le-ar fi implicat. 

1 milion de spectatori străini erau aşteptaţi în Japonia pentru a urmări Jocurile Olimpice de la faţa locului.   23 iulie - 8 august e perioada în care se vor desfăşura Jocurile Olimpice de la Tokyo. Apoi, între 24 august şi 5 septembrie, acelaşi oraş va organiza Jocurile Paralimpice.  
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite