JO, înot: Robert Glinţă, în semifinale la 100 m spate

JO, înot: Robert Glinţă, în semifinale la 100 m spate

Robert Glinţă, primul sportiv român care s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi portdrapelul României în cadrul competiţiei. Foto: Arhivă

Sportivul Robert Glinţă s-a calificat, duminică, în semifinalele probei de 100 m spate din cadrul competiţiei de înot de la Jocurile Olimpice. În schimb, Daniel Martin a fost eliminat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Robert Glinţă s-a clasat al patrulea în seria a şasea, iar Daniel Martin a încheiat pe locul opt, ultimul, seria a patra. 

Per total, Glinţă a încheiat seriile pe poziţia a 12-a, în timp ce Martin a terminat al 38-lea.

Semifinalele au loc luni.
 
Robert Glinţă, primul sportiv român care s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi portdrapelul României în cadrul competiţiei.
 
Robert Glinţă (24 de ani) este unul dintre sportivii de la care românii au cele mai mari aşteptări la Jocurile Olimpice de la Tokyo – aceasta datorită palmaresului său impresionant. Multiplu medaliat european, Glinţă a cucerit în luna mai a acestui an, la Campionatele Europene de la Budapesta, medalia de aur în proba de 100 de metri spate, devenind primul înotător român campion european, într-o probă masculină, din istoria nataţiei româneşti.
 
Sportivul are o legătură apropiată cu recordurile: în 2015, el a doborât recordul mondial la juniori, la proba de 100 de metri spate, iar calificarea la Tokyo a făcut-o tot cu o astfel de performanţă, depăşind recordul baremului de calificare la 100 metri spate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările